Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά σχεδόν 30%

Κοινοποίηση

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού να βρίσκεται προ των πυλών παγκοσμίως, οι εισαγωγές στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 29,44% τις τελευταίες δέκα ημέρες, όπως δήλωσε ο Καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

“Αποτέλεσμα αυτών είναι η κάλυψη στις κλινικές Covid, που έχουν αυξηθεί κιόλας οι διαθέσιμες, να είναι γύρω στο 41% ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχει φτάσει περίπου στο 60%” συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

“Άρα σε αυτή τη φάση της πανδημίας και ενώ ακόμα χτίζεται το αναγκαίο ποσοστό ανοσίας μέσω κυρίως του εμβολιασμού και μέχρι να έχουμε ένα αναγκαίο για το επικρατούν στέλεχος ποσοστό ανοσίας που μπορεί να φτάνει και πάνω από 80%-85%, πρέπει αυστηρά να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και κυρίως τη χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε περιπτώσεις συνωστισμού για να προλάβουμε τη μετάδοση και να ελέγξουμε και τη διασπορά και την επέκταση της πανδημίας” τόνισε. 

Το τέταρτο κύμα πανδημίας σχετίζεται κυρίως με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία κυριαρχεί σε όλα τα άλλα στελέχη σε ποσοστό 85% σε όλες τις νέες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα