Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: «Βλέπουμε την Τουρκία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό»

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: «Βλέπουμε την Τουρκία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό»

«Δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο» δήλωσε στην εφημερίδα Independent, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Μολλά Μουχάμεντ Γιακούμπ, ζητώντας από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν «σεβασμό» και αποδοχή της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν.

«Η Τουρκία είναι μία χώρα με την οποία θέλουμε να στήσουμε στενές σχέσεις. Από τον Ερντογάν επιθυμούμε να μας σέβεται. Η Τουρκία είναι μία χώρα η οποία φιλοξενεί πολλούς Αφγανούς και μία χώρα με την οποία επιθυμούμε στενές σχέσεις. Εμείς δεν βλέπουμε την Τουρκία ως εχθρό αλλά ως σύμμαχο» δήλωσε.

Ο Γιακούμπ στις δηλώσεις του, που έγιναν προφανώς πριν πέσει η Καμπόυλ στα χέρια των Ταλιμπάν, δήλωσε την επιθυμία του νέου καθεστώτος για σύναψη σχέσεων του «Ισλαμικού Εμιράτου του Αφγανιστάν» με όσες χώρες το αναγνωρίσουν, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επιτρέψουν την παρουσία ξένων δυνάμεων στη χώρα.

«Η Καμπούλ πολύ σύντομα θα περάσει στον έλεγχο μας. Όλος ο κόσμος πρέπει να αποδεχτεί την νίκη του ισλαμικού εμιράτου του Αφγανιστάν. Είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε στενές σχέσεις με τις χώρες που θα μας αναγνωρίσουν. Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία καμιά χώρας στα εδάφη του Αφγανιστάν. Σε σύντομο διάστημα θα πράξουμε ότι είναι απαραίτητο για τις ξένες κατοχικές δυνάμεις που θα βρίσκονται στα εδάφη του ισλαμικού εμιράτου του Αφγανιστάν ανεξαρτήτως χώρας» δήλωσε συγκεκριμένα.

Με τίτλο: «Ταλιμπάν: Βλέπουμε την Τουρκία ως σύμμαχο και όχι ως εχθρό» η τουρκική ενημερωτική πύλη gazeteduvar.com.tr, αναφέρεται εκτενώς στις δηλώσεις του εκπρόσωπου των Ταλιμπάν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال