Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Θρίαμβος: Στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Πόλο Ανδρών

Κοινοποίηση

Θρίαμβος: Στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική Πόλο Ανδρών

Θρίαμβος! Μόνο με αυτή τη λέξη θα μπορούσε να περιγράψει κανείς την νίκη της Εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών επί του Μαυροβουνίου για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων! 

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε – ακόμα μία – εξαιρετική εμφάνιση στο τουρνουά που διεξάγεται στο Τόκυο και συνέτριψε με 10-4 (!) τους Μαυροβούνιους παίζοντας εξαιρετική άμυνα σε όλο το παιχνίδι. Πλέον το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου έχει…διπλή ευκαιρία να φέρει στην ελληνική ανδρική υδατοσφαίριση το πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο! Ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής μας ομάδας θα προκύψει από τον προημιτελικό μεταξύ της Ουγγαρίας και της Κροατίας και το μεγάλο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Παρασκευή (6/8/2021) στις 09:30 ώρα Ελλάδας. Η Εθνική μας με αυτή τη νίκη ισοφάρισε σίγουρα την καλύτερη επίδοση της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (4η θέση στην Αθήνα το 2004) και πλέον ανοίγει…καινούργιους ουρανούς!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ως κορυφαίο σκόρερ των Ντίνο Γενηδουνιά με πέντε γκολ, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες παίκτες πραγματοποίησαν τεράστια εμφάνιση. Ο Μάνος Ζερδεβάς πραγματοποίησε για ακόμα ένα παιχνίδι σπουδαίες επεμβάσεις, ενώ παράλληλα όλη η ελληνική ομάδα δούλεψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό εξαιρετικά. Χαρακτηριστικό αυτού ήταν πως δε δέχθηκε ούτε ένα γκολ με παίκτη λιγότερο (0/10 στον παραπάνω για τους Μαυροβούνιους)!

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν έχοντας πλήρη αμυντική προσήλωση. Οι δύο προπονητές γνώριζαν πως αυτό θα είναι το κλειδί της επιτυχίας για τον προημιτελικό. Η Εθνική μας ομάδα ευτύχησε να προηγηθεί με τρομερή έμπνευση του Ντίνου Γενηδουνιά στα μισά περίπου του πρώτου οκταλέπτου με λόμπα από θέση 3. Το 1-0 ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου, αφού οι δύο ομάδες είχαν από δύο χαμένες επιθέσεις σε παίκτη παραπάνω.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους Μαυροβούνιους να σκοράρουν με τέρμα στα ίσα του Ντράσκο Μπργκούλιαν, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση ο αρχηγός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Φουντούλης, απάντησε με σουτ στα ίσα, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και στο πρόσωπο του Κάντιντς πριν καταλήξει στα δίχτυα. Η Εθνική μας έβγαλε μεγάλη άμυνα σε διπλό παραπάνω των Μαυροβούνιων και στη συνέχεια ο Γκιουβέτσης σκόραρε σε παίκτη παραπάνω για το 3-1.

Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού οι άμυνες συνέχισαν να βγαίνουν και ο Γενηδουνιάς σκόραρε με πέναλτι που κέρδισε ο Σκουμπάκης για το 4-1, ενώ ο ίδιος παίκτης έγραψε το 5-1 με τρομερό σουτ. Η Εθνική μας ομάδα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να πραγματοποιεί την ενέργεια του αγώνα – ίσως και του τουρνουά – κερδίζοντας το πέναλτι ανάμεσα σε δύο αντιπάλους του. Ο Γενηδουνιάς σκόραρε για το 6-1 και όλα έδειχναν να έχουν πάρει το δρόμο τους.

Οι Μαυροβούνιοι με τους Ίβοβιτς και Τσούτσκοβιτς έκαναν την ύστατη προσπάθεια (6-3 στις αρχές της τέταρτης περιόδου), όμως ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου με γκολ στον παραπάνω και ο Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης με γκολ από τα δύο μέτρα έκαναν το 8-3. Από εκεί και πέρα τα πάντα είχαν τελειώσει με τους Γενηδουνιά και Καπότση να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα.

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 10-4 (1-0, 2-1, 3-1, 4-2)

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Κάντιτς, Μπργκούλιαν Ντρ. 1, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Μάτκοβιτς, Μπανίσεβιτς

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα