Φανάρι: Ιεράρχες συρρέουν για την γιορτή της Ινδικτιώνος


Ιεράρχες από όλο τον κόσμο έχουν αρχίσει να συρρέουν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα πραγματοποιηθεί Σύναξη περισσότερων από 100 Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου. 

Οι Ιεράρχες προσέρχονται προκειμένου να συμμετάσχουν σε τριήμερη Σύναξη την 1η Σεπτεμβρίου ημέρα της Ινδικτιώνος, όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την έναρξη του νέου έτους και στο πλαίσιο των 30 χρόνων που συμπληρώνονται το 2021 από την εκλογή του κ. Βαρθολομαίου στον Οικουμενικό Θρόνο. Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προσευχή υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Οι Ιεράρχες θα υπογράψουν στον Κώδικα της νέας Ινδιοκτιώνος, όπου αναγράφεται το μήνυμα που υπογράφει αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης προκειμένου στη συνέχεια να το συνυπογράψουν οι Ιεράρχες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισαγωγική ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπου θα αναφερθεί στα πεπραγμένα της τριετίας ενώ αναμένεται να εστιάσει και στις νέες στοχεύσεις αλλά και στην πανδημία.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής συνεδρίασης είναι ότι για πρώτη φορά έχουν κληθεί και λαϊκοί μεταξύ των οποίων και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ως ειδικός με μεγάλη εμπειρία για το θέμα της πανδημίας καθώς θέμα της Σύναξης αποτελεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία και η στάση της Εκκλησίας απέναντι στο ζήτημα .

Ο κ. Τσιόδρας θα χειροθετηθεί Άρχων Οφφικιάλιος από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Η χειροθέτηση θα γίνει αύριο , μετά τον μεγάλο Εσπερινό στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του κ. Τσιόδρα που θα αναφερθεί στην πανδημία και τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Για το θέμα της πανδημίας θα μιλήσει και ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο οποίος προέτρεψε τους πιστούς να εμβολιασθούν.

Το δεύτερο θέμα της Σύναξης αφορά στην εξαγγελία του Ευαγγελίου στον 21ο αιώνα, το μήνυμα δηλαδή του Ευαγγελίου και πως μεταφέρεται στις ημέρες μας.

Οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν στις 3 Σεπτεμβρίου έχουν ως αντικείμενο θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την κοινωνική ζωή και έχουν άμεση επίδραση στη ζωή του ποιμνίου. Η Σύναξη θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πόλης και όχι στις Ι. Ναό της Αγίας Τριάδας, όπως συμβαίνει κάθε τρία χρόνια, προκειμένου να μην υπάρξει συγχρωτισμός λόγω του ιού.

Εχουν κληθεί όλοι οι εν ενεργεία Αρχιερείς του Θρόνου, Μητροπολίτες Επίσκοποι και βοηθοί Επίσκοποι, από όλο τον κόσμο, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ο οποίος ήδη βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος.

Σε μήνυμά του για την γιορτή της Ινδίκτου , ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λέει: Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στην προσευχή υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος.

Σε μήνυμά του για την γιορτή της Ινδίκτου , ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος λέει:

Με πληροφορίες από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - Οικουμενικό Πατριάρχειο 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال