Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Τραγωδία στην Αρχαία Ολυμπία – Καταστράφηκαν 140.000 στρέμματα γης

Κοινοποίηση

Τραγωδία στην Αρχαία Ολυμπία – Καταστράφηκαν 140.000 στρέμματα γης


Φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία:
Πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας από την Αρχαία Ολυμπία, πριν από λίγες ημέρες, συνεχίζουν να μετρούν ακόμη οι κάτοικοι της περιοχής.

Αν και ο αρχαιολογικός χώρος δεν καταστράφηκε, η φωτιά έκανε στάχτη 140.000 στρέμματα γης στο πέρασμά της, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να αποτελείται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές.

«Υπάρχει μια λάθος εικόνα, και κεντρικά στην κυβέρνηση. Επειδή εδώ σε σχέση με το 2007 δεν κάηκε ο αρχαιολογικός χώρος που είναι σπουδαίο, έχει κανείς την εντύπωση ότι δεν έχει υποστεί ζημιά η Αρχαία Ολυμπία» σημείωσε, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιώργος Γεωργίοπουλος, Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας.

«Έχουμε 140.000 στρέμματα γης που καταστράφηκαν. Το 70% δηλαδή μπορεί και 100.000 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Καλλιέργειες ελιάς. Μιλάμε για 400 – 500. 000 ελαιόδεντρα», τόνισε.

«Δεν αντιλαμβάνονται γιατί στις εξαγγελίες και στη συμμετοχή του κ. Μπένου δεν ανακοινώθηκε προς το παρόν τίποτα. Περιμένω να δω την εξαγγελία για την Ολυμπία, περίμενα ότι θα έχει ήδη γίνει», σημείωσε και τόνισε ότι περιμένει έργα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα