Φουντούλης: «Συγγνώμη για τη χαρά μας - Το μυαλό μας στην Ελλάδα»

Φουντούλης: «Συγγνώμη για τη χαρά μας - Το μυαλό μας στην Ελλάδα»

Ψυχάρα και στις δηλώσεις του, μετά την ιστορική εξασφάλιση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά στην ιστορία της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης των Ανδρών (νίκη 9-6 επί της Ουγγαρίας στον ημιτελικό), ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης.

Ο μεγάλος αθλητής είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για αυτή τη σπουδαία διάκριση, τόνισε ότι αυτή η επιτυχία ήρθε μέσα από την ομαδική δουλειά, όμως, παράλληλα δεν ξέχασε να αναφερθεί σε όσα θλιβερά συμβαίνουν στη χώρα μας με τις φωτιές και μάλιστα ζήτησε συγγνώμη απ' όλους τους Έλληνες για τη χαρά και τον ενθουσιασμό των διεθνών, που δεν ταιριάζει με τις εικόνες που έρχονται από τη χώρα μας και τόνισε πως ακόμα και μια τέτοια διάκριση δεν μπορεί να απαλύνει έστω και λίγο τον πόνο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Κανένας μεγάλος αρχηγός και κανένας Μανώλης Ζερδεβάς δεν έφερε την Ελλάδα μόνος του εδώ. Είμαστε 13, οι προπονητές μας και έχουμε κάνει ένα ολυμπιακό τουρνουά το οποίο ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα... Έγινε πράξη με πάρα πολύ κόπο. Πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφράσω τι νιώθω αυτή τη στιγμή. Σήμερα γράφτηκε ιστορία. Το μόνο που μας μένει είναι με τι γράμματα θα τη γράψουμε».

Για τις δύσκολες ώρες στην Ελλάδα είπε: «Με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας όλοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ. Πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Έλληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω κάτι στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο. Στη χώρα μας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες. Μία νίκη δεν μπορεί να απαλύνει τον πόνο των ανθρώπων με ό,τι συμβαίνει. Μας θλίβει πολύ. Ευχόμαστε να περιοριστούν όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας και να μην κινδυνέψει κανείς άνθρωπος, ζώα, η φύση.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ζητώ ένα συγγνώμη προκαταβολικά για τη χαρά που δείχνουμε να έχουμε, πόσο ενθουσιασμό. Αγωνιζόμαστε όλοι μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, οπότε με όλο τον σεβασμό θα πανηγυρίζουμε όσο μπορούμε. Το μυαλό μας όμως είναι στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που περνούν δύσκολα αυτές τις ώρες.

Δεν υπάρχει πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα ενός αθλητή. Καταφέραμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Είμαι πάρα πολύ υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου. Καταφέραμε μαζί με τα παιδιά να μνημονεύεται αυτό εδώ και να αποτελεί ορόσημο. Θα είναι κάτι που θα μας ενώνει σε όλη μας τη ζωή».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال