Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κάηκε το σπίτι εθελόντριας που έσωζε άλλα σπίτια

Κοινοποίηση

Κάηκε το σπίτι εθελόντριας που έσωζε άλλα σπίτια

Μια σύγχρονη τραγωδία εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα με εκατοντάδες σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες και να γίνονται στάχτη.

Μια εθελόντρια πυροσβέστης, η Ειρήνη Μάλεση, την ώρα που έδινε μάχη για να σώσει σπίτια από την πύρινη λαίλαπα, το δικό της σπίτι καιγόταν ολοσχερώς.
Η εθελόντρια έδινε μάχη με τις φωτιές στη Βαρυμπόμπη, με μια ομάδα εθελοντών, χωρίς να γνωρίζει πως την ίδια στιγμή το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε, ήταν από τα πρώτα που είχαν παραδοθεί στις φλόγες και είχε καταστραφεί.
«Κάποια στιγμή ζήτησα να πάμε να δούμε τι γίνεται με το σπίτι μου και το είδα στις φλόγες, όμως δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Έπρεπε να φύγουμε, να συνεχίσουμε…», εξηγεί.
Οι εικόνες που περιγράφει η νεαρή εθελόντρια συγκινούν και συγκλονίζουν: «Μετακομίσαμε στη Βαρυμπόμπη μόνο και μόνο για το δάσος και τώρα δεν υπάρχει τίποτα. Πάλι καλά που δεν ήταν οι γονείς μου μέσα. Με το που το είδα, έβαλα τα κλάματα και πήρα τον πατέρα μου τηλέφωνο να το πω ότι καίγεται το σπίτι μας. Μου είπε να φύγω, να μην το βλέπω…»
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα