Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κατά των υποχρεωτικών εμβολίων οι εργαζόμενοι στο ΓΝΞ

Κοινοποίηση

Κατά των υποχρεωτικών εμβολίων οι εργαζόμενοι στο ΓΝΞ

Υπέρ των εμβολιασμών αλλά κατά του μέτρου της υποχρεωτικότητας τάσσεται το Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, το οποίο μάλιστα καλεί και σε κινητοποίηση την Πέμπτη 26/08 στις 11 το πρωί στην είσοδο του ΓΝΞ. 

“Ως υγειονομικοί πιστεύουμε ότι ο εμβολιασμός είναι συνυφασμένος με την επαγγελματική μας συνείδηση. Ηθικό χρέος του καθένα από εμάς που απορρέει από τη θέση του στην κοινωνία είναι να εμβολιαστεί ΟΧΙ γιατί του το επιβάλλει η Κυβέρνηση αλλά γιατί του το επιβάλλει η συνείδησή του” σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο. “Ο εμβολιασμός είναι μια πράξη κοινωνικής ευθύνης και ένδειξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Αυτή όμως η απόφαση πρέπει να είναι συνειδητή και όχι μια απόφαση με εκβιασμούς και απειλές που συνοδεύονται με τα δυσβάσταχτα και δυσανάλογα μέτρα της αναστολής εργασίας και της στέρησης μισθού” συμπληρώνουν οι εργαζόμενοι. 

Μάλιστα, όπως τονίζουν “κατανοούμε τους συναδέλφους που έχουν ακόμη κάποιες επιφυλάξεις και ενδοιασμούς και αυτές δεν μπορεί να τις λύσει η υποχρεωτικότητα αλλά μόνο μια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης και οι πρωτοβουλίες ενθάρρυνσης της συλλογικής ευαισθητοποίησης απέναντι στο πρόβλημα. Αντίθετα όμως υποχρέωση της πολιτείας ήταν και είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων μας και η αναγνώριση ως εργατικό ατύχημα τον θάνατο 28 υγειονομικών. Εδώ και 1,5 χρόνο δώσαμε ένα σκληρό και τεράστιο αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και αυτό τον αγώνα τον δώσαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Στην έναρξη της πανδημίας δεχόμασταν χειροκροτήματα. Τώρα απειλούμαστε με στέρηση της εργασίας μας”. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα