Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» κρούσματα και ιικό φορτίο στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» κρούσματα και ιικό φορτίο στην Ξάνθη

Στις περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο του ιικού φορτίου του κορονοϊού στα αστικά λύματα συγκαταλέγεται η Ξάνθη, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφεται και σημαντική άνοδος των ημερήσιων νέων κρουσμάτων Covid-19. 

Την Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωση άνοδο κατά 282% στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε καταγραφεί μείωση. 

“Την τελευταία εβδομάδα, 16-22/08/21, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση (+282%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη, σε σχέση με την εβδομάδα 09-15/08/21. Έπειτα από την πτώση που παρατηρήθηκε κατά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (09-15/08/21), οι συγκεντρώσεις του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της πόλης επανήλθαν σε πρότερα υψηλότερα επίπεδα” αναφέρει ο ΕΟΔΥ. 

Μάλιστα, την ίδια ημέρα ανακοινώθηκαν και συνολικά 27 νέες μολύνσεις Covid-19 στην ΠΕ Ξάνθης, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός συγκριτικά με το διάστημα πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ πρόκειται και για ένα νούμερο που θυμίζει περισσότερο την περίοδο του πρώτου κύματος της πανδημίας στην περιοχή. 

Ανεμβολίαστοι το 83% των ασθενών με Covid-19

Στοιχεία για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ξάνθη αλλά και τα περιστατικά ασθενών με Covid-19 που καταγράφονται στο Νοσοκομείο, έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της περιοχής. 

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με Covid-19 που προσέρχονται στο ΓΝΞ δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ενώ μέσα στον Αύγουστο 6 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, οι 5 εκ των οποίων ήταν επίσης ανεμβολίαστοι. 

“Από την 1η έως 22 Αυγούστου προσήλθαν στο Νοσοκομείο 60 περιστατικά θετικά στον κορονοϊό . Οι 50 (83%) ήταν ανεμβολίαστοι. Έξι ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι πέντε ανεμβολίαστοι” αναφέρει η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών. 

“Δυστυχώς ο Νομός Ξάνθης υπολείπεται σε ποσοστά εμβολιασμένων από τον πανελλήνιο μέσο όρο και αυτό είναι ένα δυσοίωνο σημάδι για τις εβδομάδες που τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν στις χρόνιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού προστεθούν και οι – έστω λίγοι- ανεμβολίαστοι γιατροί που θα αποχωρήσουν. Κάθε απουσία μετράει. Από μέρους της πολιτείας, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, πιθανού νέου κύματος της πανδημίας, από το Νοσοκομείο Ξάνθης. Με αυτοσχεδιασμούς και συγκυριακές λύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα” τονίζουν οι γιατροί. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα