Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Lidl Ελλάς: Χορηγία 500.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους

Κοινοποίηση

Lidl Ελλάς: Χορηγία 500.000 ευρώ για τους πυρόπληκτους

Για τη Lidl Ελλάς η περιβαλλοντική υπευθυνότητα παραμένει διαχρονικά προτεραιότητα αιχμής. Η εταιρεία, έχοντας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο DNA της, αναπτύσσει σταθερά πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις που διαμορφώνουν βέλτιστες πρακτικές προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος. Πολύ περισσότερο, όταν επιτακτικές ανάγκες, αλλά και η ιστορική κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση σε επιχειρηματικό, ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η Lidl Ελλάς συνδράμοντας με την πολιτεία, προτίθεται να χορηγήσει μελέτες και τη συνεπακόλουθη εφαρμογή δράσεων Αναδάσωσης, Αποκατάστασης του Φυσικού Περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές, Προστασίας και Βέλτιστης Διαχείρισης των Φυσικών Πόρων του τόπου μας. Η πρωτοβουλία θα είναι συνεπής με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τους στόχους κλιματικής ουδετερότητας, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδας για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία.

Για τον σκοπό αυτό, η Lidl Ελλάς προχωρεί στην υλοποίηση συνεργειών, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία, με εξειδικευμένους εθνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλες εταιρείες – περιβαλλοντικούς συνοδοιπόρους. Η εταιρεία διαθέτει άμεσα 500.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Παράλληλα, δεσμεύεται να στηρίξει την προσπάθεια σε βάθος χρόνου με συμπληρωματικές ενέργειες οικονομικής στήριξης αλλά και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλη την επιστημονική κοινότητα να συνδράμει με τις δικές δυνάμεις τον εθνικό αυτό στόχο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς, «οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη συνεχιζόμενη δοκιμασία των δασικών πυρκαγιών στέλνουν σε όλες και όλους μας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ευθύνης. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Βιώνουμε τις συνέπειές της. Πλέον, καμία και κανείς δεν μπορεί να τις αγνοήσει. Όλες και όλοι έχουμε ρόλο: πολιτεία, αγορά και κοινωνία. Να σταματήσουμε την οικολογική απίσχναση της χώρας. Ας ενεργοποιηθούμε τώρα και ας στοιχηθούμε πίσω από μία ολοκληρωμένη εθνική προσπάθεια. Το οφείλουμε στη γενιά του σήμερα, αλλά και στις γενιές του αύριο».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα