Το Messenger και το Instagram θωρακίζονται με κρυπτογράφηση

Υπολογίζεται ότι μέσω της εφαρμογής που ανήκει στο Facebook ανταλλάσσονται κάθε μήνα περίπου 20 δισ. γραπτά μηνύματα.

Το Messenger είναι μια από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες online επικοινωνίας.

Υπολογίζεται ότι μέσω της εφαρμογής που ανήκει στο Facebook ανταλλάσσονται κάθε μήνα περίπου 20 δισ. γραπτά μηνύματα. 

Η εταιρεία προστατεύει τα γραπτά μηνύματα με τεχνολογία κρυπτογράφησης δεν κάνει όμως το ίδιο με τα ηχητικά μηνύματα ή τις βιντεοκλήσεις που γίνονται μέσω της υπηρεσίας και ο αριθμός τους ανέρχεται σε περίπου 150 εκατ. ημερησίως. 

Το Facebook ανακοίνωσε ότι προχωρά στην κρυπτογράφηση και των ηχητικών μηνυμάτων και των βιντεοκλήσεων ώστε να δημιουργήσει μια ομπρέλα προστασίας στην πλατφόρμα συνολικά.

«Το περιεχόμενο των γραπτών μηνυμάτων και των ηχητικών μηνυμάτων ή των βιντεοκλήσεων θα προστατεύονται πλέον πλήρως σε όλη τους την διαδρομή ανάμεσα στις συσκευές αποστολέων και παραληπτών. 

Αυτό σημαίνει ότι κανείς ακόμη και η εταιρεία δεν μπορεί να δει ή να ακούσει τα μηνύματα και τις βιντεοκλήσεις» δηλώνει η Ρουθ Κριτσέλι διευθύντρια του εμπορικού τμήματος του Messenger. 

Εκτός από την κρυπτογράφηση στους χρήστες θα δοθούν νέες δυνατότητες διαχείρισης των μηνυμάτων τους με κυριότερη την επιλογή του χρόνου διαγραφής ενός μηνύματος. 

Ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει αν θέλει να διαγραφεί το μήνυμα του και να μην φαίνεται πουθενά λίγα μόλις δευτερόλεπτα αφού το στείλει. 

Όπως έγινε γνωστό και το Instagram, το οποίο επίσης ανήκει στο Facebook, θα προχωρήσει άμεσα στην κρυπτογράφηση των επικοινωνιών των χρηστών του.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال