Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Ανοιχτή για προσκύνημα η Αρχαγγελιώτισσα

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Ανοιχτή για προσκύνημα η Αρχαγγελιώτισσα

Παράταση δόθηκε στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών μέχρι την Παρασκευή 20 Αυγούστου. 

Για κάθε παραβάτη επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ, ενώ έχει απαγορευτεί και κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά (ενδεικτικά: εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση, π.χ. οξυγονοκόλληση, ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης, π.χ. απορριμμάτων, ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης, π.χ. μελισσοκομία) με το πρόστιμο να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ για κάθε τέτοια παράβαση. 

Στην Ξάνθη, αν και στην είσοδο του περιαστικού άλσους έχουν τοποθετηθεί εδώ και μέρες απαγορευτικά διέλευσης ενώ επιτηρούν Αστυνομία και Δασαρχείο, η Μητρόπολη ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιηθεί κανονικά το προσκύνημα στην Αρχαγγελιώτισσα που ξεκινάει από το Σάββατο 14 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 15 Αυγούστου. 

“Οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν φέτος δεν θα παρεμποδίσουν την διεξαγωγή της πανηγύρεως, η οποία θα τελεσθεί κανονικά όπως κάθε χρόνο. Η Ιερά Μητρόπολις συνιστά στους ευλαβείς προσκυνητές να προσέρχονται στην Ιερά Μονή με ευταξία, προσοχή και μέριμνα για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της περιοχής. Η Ιερά Μονή θα παραμείνει ανοιχτή για προσκύνημα από την πρωία της 14ης Αυγούστου μέχρι και βράδυ της 15ης Αυγούστου” αναφέρει η Μητρόπολη μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα