Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Έκκληση για αίμα για νεαρή μητέρα από τον Εχίνο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Έκκληση για αίμα για νεαρή μητέρα από τον Εχίνο Ξάνθης

Έκκληση προς τους συνδημότες και κυρίως προς τους κατοίκους του Εχίνου,  που δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν κατά την τελευταία εθελοντική αιμοδοσία στον οικισμό τους, απηύθυνε μέσα από την ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, ο πρόεδρος του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης ‘Η ΑΓΑΠΗ’ κ. Γιάννης Παπαχρόνης :

“Την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένη μια δύσκολη εγχείρηση στον Άγιο Λουκά , στη Θεσσαλονίκη, μιας  νεαρής μητέρας από τον Εχίνο. Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα αίματος. Δέκα φιάλες της ομάδας 0 θετικό ή είκοσι μονάδες από διάφορες ομάδες αίματος. Ένα μέρος θα καλυφθεί από το σύλλογο, όμως απαιτείται  να συνδράμουν και οι κάτοικοι του Εχίνου και όσοι Ξανθιώτες δύνανται να αιμοδοτήσουν. Δυστυχώς χθες δεν υπήρξε ανταπόκριση. Μπορούν οι συμπολίτες και σήμερα Παρασκευή, από τις 8:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, να προσέρχονται στο Νοσοκομείο για να δώσουν αίμα για το περιστατικό-αρκεί να πουν ότι αιμοδοτούν για τη νεαρή μητέρα- ή και από τη Δευτέρα, που εκτός από το πρωί, τη Δευτέρα, δίνεται η δυνατότητα και απογευματινής αιμοδοσίας από τις 17:30 έως τις 19:00”, υπογραμμίζει.

Το 10ήμερο των εθελοντικών αιμοδοσιών μέσα στον Ιούλιο, στους Νομούς Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, που διοργανώθηκε από το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων, έδωσε πολύ καλά αποτελέσματα. Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν γνωστοποιεί ο κ. Παπαχρόνης, ο οποίος εστίασε στο αισιόδοξο μήνυμα που έστειλαν με τη συμμετοχή τους οι έφηβοι της περιοχής:’ παιδιά 17 ετών ήρθαν με τους γονείς τους- γιατί χρειάζεται συναίνεση- να αιμοδοτήσουν . Και δεν ήταν οι γονείς που έφεραν τα παιδιά, αλλά τα ίδια τα παιδιά που ζήτησαν από τους γονείς τους να έρθουν στην αιμοδοσία’, επισημαίνει.

Υπενθύμισε την εξαιρετική δουλειά που είχε καθιερωθεί -προ πανδημίας- στο πλαίσιο της συνεργασίας του συλλόγου με τα σχολεία, μια συνεργασία που λόγω της πανδημίας σταμάτησε :’ έχουμε διάφορες σκέψεις για τη φετινή σχολική χρονιά, όμως ακόμη όλα είναι ρευστά. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η πανδημία. Ίσως αντί να πάμε εμείς στα σχολεία , να καλέσουμε τα σχολεία σε ένα χώρο, όπως το κλειστό αθλητικό κέντρο ‘Φ.Αμοιρίδης’, για να γίνουν αιμοδοσίες. Αναμένουμε τις εξελίξεις και τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν μέχρι τότε, και θα δούμε τι θα γίνει’, σημειώνει.

Δυστυχώς τον Αύγουστο , λόγω των αδειών των υγειονομικών και των υπολοίπων υπαλλήλων του Νοσοκομείου Ξάνθης, αλλά και του γεγονότος ότι το Νοσοκομείο βρίσκεται σε επιφυλακή, δεν θα γίνουν εξωτερικές αιμοδοσίες. Ο κ. Παπαχρόνης κάλεσε τους εθελοντές αιμοδότες και όλους τους συμπολίτες να προσέρχονται στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου, καθημερινά από τις 8:30 έως τις 14:00, και τις Δευτέρες και τα απογεύματα από τις 17:30 έως τις 19:00, και να αιμοδοτών. Οι ελλείψεις συνεχίζουν να είναι τεράστιες και οι ανάγκες μεγάλες, τονίζει. Υπενθύμισε δε ότι τα δεδομένα στην αιμοδοσία έχουν αλλάξει. Μπορούν πια να αιμοδοτούν ακόμη και συμπολίτες που λαμβάνουν θεραπευτικές αγωγές :’ αρκεί να τηλεφωνούν στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου, να ενημερώνουν για την αγωγή που παίρνουν και να καθοδηγούνται από το γιατρό ή την προϊσταμένη της αιμοδοσίας’.

Πηγή: Δημοτικό Ραδιόφωνο / radio899.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα