Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα – Θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους

Κοινοποίηση

Κορονοϊός: Έρχονται νέα μέτρα - Θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους

Σκληρή γραμμή κατά όσων δεν έχουν εμβολιαστεί ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση, εν όψει και των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη, και αναμένονται θα τεθούν σε ισχύ από Σεπτέμβρη.

Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους θα πραγματοποιηθούν αύριο Τρίτη, στις 12 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Τελεσίγραφο προς τους ανεμβολίαστους

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έστειλε τελεσίγραφο στους ανεβολίαστους, υπογραμμίζοντας ότι η κοινωνία δεν μπορεί να παραμένει όμηρός τους.
Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλους κλάδους του Δημοσίου.
Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας αναφορά στις αυριανές ανακοινώσεις των μέτρων για τους ανεμβολίαστους.
«Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον» είπε ακόμη.
«Είναι υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην πληρότητα της ζωής. Όσες και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια, θα χρειαστεί να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

Αύριο οι ανακοινώσεις για τους ανεμβολίαστους – Θα εφαρμοστούν σε διάφορα επίπεδα

«Θα υπάρξουν διάφορα επίπεδα εφαρμογής μέτρων. Θα υπάρξουν περιορισμοί με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη.  Ή μέτρα με περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ατόμων ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ένα παράθυρο ανοιχτό για μέτρα και στο λιανεμπόριο, αφού από την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαριστεί πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των χώρων της εστίασης και της ψυχαγωγίας.
Στο ερώτημα ποιος είναι ο στόχος για το τείχος ανοσίας είπε ότι «δεν είμαστε εκεί που θέλαμε να βρισκόμαστε αλλά σκοπός μας είναι να πείσουμε να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι το δώρο που μας έκανε η επιστήμη και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο».
Ερωτηθείς για το ποσοστό των εμβολιασμένων είπε ότι είμαστε σε ένα ποσοστό στις ευπαθείς ομάδες στο 65% που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό, ενώ σε αυτό το νούμερο δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι έχουν νοσήσει.
in.gr
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα