Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ομογενείς εθελοντές πυροσβέστες δίνουν μάχη στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Ομογενείς εθελοντές πυροσβέστες δίνουν μάχη στην Ελλάδα

Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και προσφέρουν υπηρεσίες ως εθελοντές πυροσβέστες βρίσκονται ανάμεσα στις πυροσβεστικές δυνάμεις που απέστειλαν διάφορες χώρες προς την Ελλάδα. 

Πρόκειται για ομογενείς που γνωρίζουν ελληνικά, και ήταν η πρώτη επιλογή στο στάδιο αναζήτησης των εθελοντών που θα συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης στην Ελλάδα. Ακολούθησαν ξένοι πυροσβέστες – που επίσης επισκέπτονται συχνά την Ελλάδα για διακοπές – και έχουν ίσως μια κάποια γνώση των ελληνικών. 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των γερμανικών Αρχών, που κινητοποιήθηκαν προς την αναζήτησης ομογενών εθελοντών πυροσβεστών και όπου δεν κατέστη αυτό εφικτό προσέγγισαν και Γερμανούς που γνωρίζουν ελληνικά, είναι φιλέλληνες ή έχουν συνεισφέρει στο παρελθόν στην χώρα.

Φυσικά, υπάρχουν και δεκάδες πυροσβέστες με καταγωγή από τις χώρες προέλευσης (που δεν έχουν κάποια άμεση σχέση με την Ελλάδα) οι οποίοι έσπευσαν με μεγάλη αυταπάρνηση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κατέφτασαν στην Ελλάδα για να σβήσουν φωτιές. 

Στο τεράστιο εθελοντικό έργο συμμετέχουν δεκάδες χώρες μεταξύ των οποίων η Σερβία, Σλοβενία, Σλοβακία, Ρουμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ρωσία, Κύπρος, Κροατία, Ισραήλ, Σουηδία, Βρετανία, Ελβετία, Γερμανία κ.α.

Η Ρωσία μετά το Beriev επιχειρεί με ελικόπτερα, ενώ επιστράτευσε στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και δύο θηριώδη πυροσβεστικά Ιλιούσιν. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα