Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Πρώην βουλευτής διορίστηκε καρδιολόγος στο νοσοκομείο της Κω

Κοινοποίηση

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.


Ο Τσετίν Μάντατζη διετέλεσε βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007 – 2011

Καρδιολόγος στο νοσοκομείο της Κω, διορίστηκε ο πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη, ο οποίος φαίνεται πως άφησε πίσω του την πολιτική.

Ο Μάντατζη, διετέλεσε βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2007 – 2011, οπότε και ανεξαρτητοποιήθηκε αρνούμενος να στηρίξει τη κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου λόγω συμμετοχής του ΛΑΟΣ. Τότε είχε αρνηθεί να ψηφίσει το μνημόνιο για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στη συνέχεια επιχείρησε να προσεγγίσει τη Δημοκρατική Αριστερά χωρίς αποτέλεσμα.

Το 2015 ήταν υποψήφιος με το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου, που όμως δεν κατάφερε να πετύχει την είσοδο του στη βουλή. Τα επόμενα χρόνια αποστασιοποιήθηκε από την πολιτική, αλλά και από την ενεργό δράση στο χώρο της μειονότητας στη Θράκη.

Τον περασμένο Μάϊο με την απόφαση της της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, ο κ.Μάντατζη διορίστηκε στη θέση ειδικευμένου ιατρού Καρδιολογίας, με βαθμό Επιμελητή Α’, στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κω. Το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό, με τον διορισμό του πρώην βουλευτή να καλύπτει ένα σημαντικό κενό. Πριν από πέντε χρόνια ο κ.Μάντατζη είχε και πάλι εργαστεί στην Κω ως Αγροτικός Ιατρός για σχεδόν χρόνο.

Να σημειωθεί πως ως μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης το 2011, είχε δραστηριοποιηθεί στις προσπάθειες της Τουρκίας ν’ αναδείξει μειονότητα στην Κω και στη Ρόδο, χωρίς αποτέλεσμα. Ο ίδιος τότε είχε επισκεφθεί τα Δωδεκάνησα, προκειμένου να συναντήσει: «ανθρώπους μας που μοιράζονται την ίδια γλώσσα, την ίδια θρησκεία, τον ίδιο πολιτισμό. Υπάρχουν οι Τούρκοι της Ρόδου και της Κω», όπως δήλωνε, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και μέσα στη βουλή.

Ο κ. Μάντατζη σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και πριν την Κω εργαζόταν ως καρδιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα