Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Πύρινος εφιάλτης – Στις φλόγες η μισή Ελλάδα

Κοινοποίηση

Πύρινος εφιάλτης – Στις φλόγες η μισή Ελλάδα

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη νύχτα η Ελλάδα, με δεκάδες δύσκολα μέτωπα να είναι σε εξέλιξη σε περιοχές όπως η Αττική, η Εύβοια και η Ηλεία. 

Εκατοντάδες κάτοικοι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος, με τις Αρχές να δίνουν προτεραιότητα στο να μην κινδυνεύσει καμία ανθρώπινη ζωή. 

Σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες ενώ χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί. Στο έργο της κατάσβεσης των πύρινων μετώπων συνδράμουν και πυροσβέστες από άλλες χώρες, όπως η Κύπρος ενώ 2 εθελοντές πυροσβέστες τραυματίστηκαν την Πέμπτη και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. 

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε έκτακτο διάγγελμα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ενεργοποιήθηκε το 112 για όλη την χώρα, με προειδοποιητικά μηνύματα να φτάνουν στα κινητά όλων των Ελλήνων και να ζητούν από τους κατοίκους να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς και να τους ενημερώνουν πως απαγορεύεται η είσοδος σε δάση ή άλση για τις επόμενες ημέρες. 

Αναλυτικά η πορεία των κυριότερων πυρκαγιών που πλήττουν την χώρα: 

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες 5 Αυγούστου, στην περιοχή Βασιλικά Πάρνηθας, του δήμου Αχαρνών Αττικής, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 450 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 150 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 Ε/Π και 7Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

• Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Ανατολική Μάνη Λακωνίας σε Καστανιά και Καρυούπολη είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

• Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Λιμογάρδι Φθιώτιδας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα και 1 Ε/Π.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα