Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κορονοϊος – Σαρηγιάννης: Ξεπέρασε το όριο ανησυχίας η Ξάνθη

Κοινοποίηση

Κορονοϊος - Σαρηγιάννης: Ξεπέρασε το όριο ανησυχίας η Ξάνθη

Το enikos.gr καθημερινά, μετά τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό παρουσιάζει την ποσοτική ανάλυση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνεργασία με την ομάδα του Δημοσθένη Σαρηγιάννη, διευθυντή του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διευθυντή της Ερευνητικής Ομάδας HERACLES για το Εκθεσίωμα και την Ανθρώπινη Υγεία του Κέντρου Διεπιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ.

Σε αυτή την έκθεση του Σαρηγιάννη και της ομάδας του γίνεται αναφορά και στην Ξάνθη, η οποία όπως τονίζεται ξεπέρασε το όριο ανησυχίας. 

Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

“Όσον αφορά στη Θράκη, στη Ροδόπη εντοπίστηκαν 2 κρούσματα (Σχήμα 42) και διαμορφώνεται ξανά ήπια ανοδική τάση, όπως και στην Ξάνθη, όπου επίσης εντοπίστηκαν 14 κρούσματα (Σχήμα 33), η οποία και ξεπέρασε το όριο ανησυχίας. Στον Έβρο εντοπίσθηκαν 26 κρούσματα (Σχήμα 44), η περιοχή πέρασε εδώ και μέρες τα όρια χαρακτηρισμού ως περιοχή ανησυχίας και ανησυχεί η αύξηση των τελευταίων ημερών που υποδηλώνει συρροή, οι οποίες στις μικρές πόλεις έχουν φανεί ικανές να ξεκινήσουν σημαντικές αλυσίδες μετάδοσης, οι οποίες διαμορφώνουν ανοδικά κύματα”. 

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έκθεση η Ξάνθη βρίσκεται στις περιοχές που πλέον βρίσκονται πάνω από το όριο χαρακτηρισμού ως κόκκινες. 

Πορεία του ημερησίου αριθμού των κρουσμάτων (κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημερών) στην Ξάνθη

Με πληροφορίες από enikos.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα