Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θράκη: Σε διαθεσιμότητα πυροσβέστες που αρνήθηκαν self test

Κοινοποίηση

Θράκη: Σε διαθεσιμότητα πυροσβέστες που αρνήθηκαν self test

Σε διαθεσιμότητα μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί δύο πυροσβέστες της υπηρεσίας Διδυμοτείχου, καθώς δεν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα αρνούμενοι να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τους δύο πυροσβέστες έχουν αφαιρεθεί οι ταυτότητες, ενώ αναμένεται και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διενεργηθεί από τη διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος Έβρου η οποία και θα κρίνει το μέλλον τους στην υπηρεσία.

«Οι δύο πυροσβέστες αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σελφ τεστ με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η σχετική διαδικασία από τις 7 Ιουλίου και να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τη διοίκηση του νομού, έχουν οριστεί αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να έχουμε την απόφαση. Συνήθως αυτή η διαδικασία παίρνει ένα 20ημερο, αλλά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, έχει πάρει περισσότερο» σημείωσε στο GRTimes o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου, Αναστάσιος Λαδόπουλος.

Δεν έχουν αναπληρωθεί – Υπάρχουν κενά

Πάντως ο κ. Λαδόπουλος ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουλίου όποτε και οι δύο πυροσβέστες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω της άρνησής τους, μέχρι σήμερα δεν έχουν αναπληρωθεί από άλλα άτομα -μέχρι τουλάχιστον να παρθεί η απόφαση για το μέλλον τους- με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

«Οι δύο πυροσβέστες δεν έχουν αναπληρωθεί από άλλα άτομα και αυτή τη στιγμή στην υπηρεσία έχουμε κενά σε ένα δύσκολο καλοκαίρι με αρκετές πυρκαγιές. Ευτυχώς μέχρι σήμερα, έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε μικροσυμβάντα στην περιοχή και εστίες που δεν πήραν έκταση».

Ιδιαίτερη η συγκεκριμένη περίπτωση

Για μεγάλα κενά στην πυροσβεστική υπηρεσία σε ολόκληρο τον Έβρο έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Καρυοφύλλης Λιολιοσίδης μιλώντας στο GRTimes.

Αναφερόμενος δε, στο συγκεκριμένο περιστατικό με την διαθεσιμότητα των δύο πυροσβεστών στο Διδυμότειχο, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Και αυτό διότι «από τη μια κενά, ελλείψεις και ανάγκες στο Σώμα υπάρχουν γενικότερα στον Έβρο, ενώ από την άλλη, η διαθεσιμότητα δεν είναι εύκολη για κανέναν. Φυσικά, εδώ έχουμε να κάνουμε και με την προστασία των συναδέλφων πυροσβεστών από την πανδημία που είναι ζήτημα πρώτης γραμμής και οι δύο όφειλαν να το ξέρουν».

grtimes.gr 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα