Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για νέα μεταναστευτική κρίση

Κοινοποίηση

Σε επιφυλακή η Ελλάδα για νέα μεταναστευτική κρίση


ΣΥΝΟΡΑ:
Τη θωράκιση των θαλάσσιων αλλά και των χερσαίων συνόρων της ετοιμάζει η Ελλάδα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τη νέα μεταναστευτική κρίση που προκαλούν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν. 

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ την Τετάρτη, η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση υψηλής επιφυλακής μετά και την είσοδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. 

Στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση των εξελίξεων στο Αφγανιστάν. Προτεραιότητα παραμένει ο συντονισμός για τον ασφαλή απεγκλωβισμό και την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων και των οικογενειών τους που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις. Το συντονισμό όλων των απαιτούμενων ενεργειών πραγματοποιεί το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε ακόμη ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

“Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση τόσο στα χερσαία όσο και στα θαλάσσια σύνορα για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Την ίδια στιγμή, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα κύμα 500.000 προσφύγων και μεταναστών από το Αφγανιστάν που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τα ελληνικά νησιά και τον Έβρο να αποτελούν – όπως συνηθίζεται – τους πρώτους προορισμούς τους. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα