Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε κίνδυνο τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Κοινοποίηση

Σε κίνδυνο τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, τον Ιούλιο, είχαν ως αποτέλεσμα να “πλημμυρίσει” ένα τμήμα του Βρετανικού Μουσείου και να βρεθούν σε κίνδυνο τα γλυπτά του Παρθενώνα που φυλάσσονται εκεί. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Art Newspaper, η γκαλερί με τα ελληνικά αρχαία αντικείμενα – συμπεριλαμβανομένων των μαρμάρων του Παρθενώνα – επρόκειτο να ανοίξει μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο η οροφή του κτιρίου πήρε νερά από τις τελευταίες βροχοπτώσεις και έτσι η έκθεση παραμένει κλειστή για το κοινό. 

«Υπήρξε εισροή υδάτων σε μία από τις ελληνικές γκαλερί» επιβεβαιώνει εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν μπορεί να αναφέρει σε ποια απ’ όλες, ενώ τόνισε πως δεν είναι σε θέση να ενημερώσει σχετικά με το πότε θα ανοίξει εκ νέου η έκθεση για το κοινό. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι χώροι στους οποίους φυλάσσονται τα ελληνικά γλυπτά πλημμυρίζουν. Το 2018 η ελληνική τηλεόραση παρουσίασε φωτογραφίες που έδειχναν την οροφή του Βρετανικού Μουσείου να στάζει ενώ το 2019 η Υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας αναφέρθηκε στο συμβάν λέγοντας πως «η εγκατάλειψη που φαίνεται στις εικόνες από το Βρετανικό Μουσείο ενισχύει το νόμιμο αίτημα της Ελλάδας για μόνιμη επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα και επανένωση τους με τον Παρθενώνα».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα