Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σφακιανάκης: Επιτήδειοι εξαπατούν πυρόπληκτους, προσφέροντάς τους στέγη

Κοινοποίηση

Σφακιανάκης: Επιτήδειοι εξαπατούν πυρόπληκτους, προσφέροντάς τους στέγη

Για απάτη εις βάρος πυροπλήκτων, μίλησε ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.

«Δυστυχώς είναι σοκαριστικά γιατί όταν έχεις ανθρώπους στην απελπισία, έχεις κάποιους επιτήδειους σεσημασμένους, που προσφέρουν γη και ύδωρ στους ανθρώπους που έχουν πληγεί με σκοπό την απάτη», ανέφερε αρχικά στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Σφακιανάκης.

«Εμείς σαν ινστιτούτο πήραμε τις καταγγελίες από συνανθρώπους μας που έχουν εξαπατηθεί από έναν κύριο- αλλά είναι και άλλοι πίσω του- οι οποίοι διοργανώνουν- και καλά- να περιθάλψουν ανθρώπους που έχουν πρόβλημα μετά τις φωτιές».

Όπως ανέφερε, δρουν με σκοπό την περίθαλψη. «Προσφέρουν, και καλά στέγη. Αυτοί που μέχρι χθες, εξαπατούσαν και είναι σεσημασμένοι σε εκατοντάδες περιστατικά, έρχονται τώρα και προσφέρουν γη και ύδωρ», προσέθεσε.

Πώς προσεγγίζουν τους πολίτες και τους εξαπατούν;

«Ο τρόπος δράσης είναι ένας: Προσφέρουν στέγη σε αυτούς που δεν έχουν, αυτή τη στιγμή, με σκοπό πάντα την απάτη. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι δρουν με σκοπό την απάτη», σημείωσε, εξηγώντας ότι προσεγγίζουν τους πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, αλλά και «κάποιοι τηλεοπτικοί σταθμοί τούς έχουν βγάλει στον αέρα».

Όπως εξέφρασε, υπάρχει κόσμος που πηγαίνει σε αυτούς. «Σε λίγες ημέρες θα μετράμε θύματα από τον απατεώνα αυτόν. Οι άνθρωποι αυτοί βγαίνουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λέει ότι προσφέρει φιλοξενία σε κόσμο. Και ο κόσμος πηγαίνει. Εμείς προειδοποιούμε τον κόσμο. Ως Ινστιτούτο κάναμε το χρέος μας. Δώσαμε στην αστυνομία τα στοιχεία, όσοι καλούν σε εμάς τους στέλνουμε στην αστυνομία. Αυτός ο άνθρωπος έχει φάει χρήματα από τον κόσμο, πολλά χρήματα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η αστυνομία δεν μπορεί να παρέμβει έτσι εύκολα, οι νόμοι έχουν αλλάξει»

«Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της σύντομα, όπως την κάνει. Και θέλω τον κόσμο να είναι προσεκτικός, όταν βλέπει ανθρώπους να προσφέρουν στέγη. Αυτός τι κάνει; Προσελκύει κόσμο έξυπνα και στη συνέχεια αρχίζει να του πουλάει πράγματα που δεν υπάρχουν», τόνισε πως είναι πρόσωπο που έχουν δει ξανά τα προηγούμενα χρόνια, γιατί «είναι στην πρώτη γραμμή».

Όσο για τον λόγο που δεν μπορεί να παρέμβει η αστυνομία, τόνισε πως «δεν μπορεί να το κάνει έτσι εύκολα γιατί οι νόμοι έχουν αλλάξει, το Ποινικό Δίκαιο είναι υπέρ των απατεώνων, πρέπει να το ξέρει ο κόσμος αυτό. Η αστυνομία θέλει τετελεσμένο για να τον πιάσει, κάτι που αργεί πολύ να βγει», με τους δημοσιογράφους της εκπομπής να αναφέρουν πως οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης από τις φωτιές, μπορούν να καλέσουν στο 1135.

Πηγή: iefimerida.gr 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα