Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σωτήρια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στα ορεινά της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Σωτήρια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στα ορεινά της Ξάνθης

Σωτήρια αποδείχθηκε η άμεση και μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην ορεινή Ξάνθη, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. 

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων η φωτιά περιορίστηκε και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, μέσα σε λίγες ώρες, ενώ συνολικά οι πύρινες φλόγες κατέστρεψαν 25 στρέμματα δασικής γης. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην περιοχή Ωραίο, χωρίς να απειλεί κατοικίες ή κτηνοτροφικές μονάδες. 

Ωστόσο επειδή το πύρινο μέτωπο βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή καθοριστική ήταν η παρέμβαση δύο πυροσβεστικό αεροσκαφών PZL καθώς και ενός ελικοπτέρου που έσπευσαν στην ορεινή Ξάνθη επιχειρώντας εναέριες ρίψεις νερού, αλλά και του πεζοπόρου τμήματος στο σημείο όπου δεν ήταν εφικτό να πλησιάσουν πυροσβεστικά οχήματα. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν και σήμερα σε επιφυλακή και συνεχίζονται οι περιπολίες από μεικτά κλιμάκια Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Στρατού στην ευρύτερη περιοχή. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα