Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική ομάδα Πόλο

Κοινοποίηση

Στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική ομάδα Πόλο

Ιστορικός θρίαμβος, έπος, συγκίνηση, ανατριχίλα. Η συγκλονιστική αυτή αρμάδα, η βιτρίνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης αποτελούμενη από περήφανους λεβέντες κατάφερε να πετύχει (ή καλύτερα να ισοφαρίσει) την κορυφαία διάκριση του ελληνικού αθλητισμού, μέχρι την επόμενη, που είναι η κορυφή του κόσμου.

Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε μια τεράστια και πανάξια νίκη με 9-6 επί της Ουγγαρίας (εννέα φορές Ολυμπιονίκη) στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξασφάλισε ένα μετάλλιο για πρώτη φορά στην ιστορία της, στις 16 συμμετοχές της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό και διεκδικεί πλέον και το χρυσό, δηλαδή την κορυφή του κόσμου

Οι παίκτες του Βλάχου πραγματοποίησαν μαγική εμφάνιση, η άμυνα τους ήταν ξανά βγαλμένη από σεμινάριο και στην επίθεση βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο του Στέλιου Αργυρόπουλου που πέτυχε τέσσερα τέρματα.

Στον τελικό της Κυριακής (08/08, 10.30) η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ισπανία – Σερβία.

Η Ελλάδα είχε 7/14 π.π. και η Ουγγαρία 4/13.

ΕΛΛΑΔΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ 9-6

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ , Μάνχερτζ 2 , Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοζνιάσκι, Πάστζορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1, Μεζέι, Χαράι.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα