Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Στρατός και αστυνομία θα περιπολούν σε περιοχές επίφοβες για φωτιές

Κοινοποίηση

Κοινές περιπολίες θα πραγματοποιούν από Στρατός, Αστυνομία και Πυροσβεστική, πανελλαδικά, στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά, σε περιοχές επίφοβες για να ξεσπάσουν φωτιές. 

Πρόκειται για το κοινό σχέδιο των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που τέθηκε σε λειτουργία από το βράδυ της Πέμπτης 19 Αυγούστου. 
Πρόκειται για μεικτά και αμιγή περίπολα από στελέχη όλων των όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ) και αστυνομικούς θα κινούνται για τουλάχιστον επτά ημέρες, σε όλα τα επικίνδυνα σημεία, αλλά και όπου κρίνεται από την Πολιτική Προστασία, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους με φάρους, σειρήνες και κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.
Στρατός και Αστυνομία θα παραμένουν σε περιπολία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. 
“Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή και σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνουμε ότι θα πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση συνεχείς προγραμματισμένες περιπολίες από την Αστυνομία, το Στρατό και φυσικά το Πυροσβεστικό Σώμα, στα περιαστικά άλση, στην ύπαιθρο και στις δασικές εκτάσεις, με στόχο την αποτροπή και την άμεση αντιμετώπιση πυρκαγιών. Καλούμε τους συμπολίτες μας σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό!” δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, από τις 3 Αυγούστου έχουν πραγματοποιηθεί 25 συλλήψεις για εμπρησμό καθώς και 188 προσαγωγές. 
Αντίστοιχα, από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμου του Πυροσβεστικού Σώματος, από τις 5 Αυγούστου μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 28 συλλήψεις για 24 περιπτώσεις πυρκαγιών.
Από τους συλληφθέντες από την Πυροσβεστική, οι 13 κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση και οι 3 για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση. 
Στη μία περίπτωση επιβλήθηκε ήδη ποινή 5 ετών χωρίς αναστολή, σε άλλη μία επιβλήθηκε 2 χρόνια φυλάκιση και σε μία ακόμη 18 μήνες με αναστολή.
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα