ΣΥΡΙΖΑ: Προμελετημένο έγκλημα η ισοπέδωση του Πολυτεχνείου Ξάνθης


Προμελετημένο έγκλημα, η ισοπέδωση του Πολυτεχνείου  Ξάνθης, καθώς με την ελάχιστη βάση εισαγωγής υπήρξε σε τραγικό βαθμό, μείωση του αριθμού των εισακτέων με εκατοντάδες κενές θέσεις. 

Αυτουργοί, οι Μητσοτάκης - Κεραμέως και το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών, που αποφάσισαν εν μέσω πανδημίας, να θεσπίσουν νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Ένα σύστημα που κόβει  εισακτέους από το δημόσιο, δωρεάν πανεπιστήμιο, για να τους στείλει στα κολέγια, με δίδακτρα.

Πανελλαδικά, 40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος. 

Τραγική περίπτωση αυτής της πολιτικής, αποτελεί και το τμήμα Αρχιτεκτονικής, το οποίο, λόγω της τιμωρητικής βάσης στο μάθημα του σχεδίου, θα εγγράψει 0 (μηδέν) φοιτητές, από υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Παράλληλα υπάρχουν τμήματα (Πολιτικοί Μηχανικοί και Μηχανικοί Περιβάλλοντος) που μόλις και μετά βίας θα εγγράψουν τους μισούς φοιτητές σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά 209 λιγότεροι φοιτητές θα φοιτούν στο Πολυτεχνείο Ξάνθης, ενώ το ποσοστό της μείωσης σε σχέση με τους περσινούς εισακτέους ανέρχεται στο 30%.  

Προμελετημένο έγκλημα, που πετάει στο καλάθι των αχρήστων  τα όνειρα χιλιάδων νέων παιδιών, τις θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις. Με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες και κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν!

Αυτά την ώρα που κ. Μητσοτάκης, ο οποίος  δεν έχει περάσει έξω από το ελληνικό πανεπιστήμιο, «πετάει» για τις ΗΠΑ, προκειμένου να εγγράψει σε γνωστό πανεπιστήμιο, φυτώριο του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, το δικό του παιδί.  Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά ισχύουν για τον Π/Θ και τους συν αυτώ και άλλα για τους Έλληνες πολίτες. Άλλωστε, να μην τον αδικούμε, το δήλωσε μες στον κυνισμό του: «Δεν τρέφει αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες». 

Προμελετημένο έγκλημα, για το νομό μας, έναν από τους φτωχότερους της χώρας καθώς η απαξίωση και ο μαρασμός του Πολυτεχνείου έχει πολλαπλό αρνητικό αντίκτυπο, καθώς πλήττει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας. Σε συνδυασμό με την απαξίωση του Νοσοκομείου, πριονίζουν το μέλλον αυτού του τόπου και την εκμηδένιση των προοπτικών ανάπτυξης και προόδου.  

Η πολιτική αυτής της αδίστακτης κυβέρνησης είναι πλέον επικίνδυνη. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λίγων φίλων κολλεγιαρχών δε διστάζει να πετάξει στο αδιέξοδο και στην απόγνωση μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχοντας πυξίδα του την συνολική κοινωνική ευημερία δεσμεύεται,  ότι από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης, θα καταργήσει την ΕΒΕ, εξασφαλίζοντας τη  δυνατότητα να μπορούν να σπουδάσουν στα δημόσια πανεπιστήμια,  όλες και όλοι που θα θελήσουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στη χώρα μας. 

Ήρθε η ώρα της μεγάλης ανατροπής, η Δημοκρατία κινδυνεύει.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال