Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Βασιλακόπουλος: Με απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο

Κοινοποίηση

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Την εκτίμηση πως ο εμβολιασμός είναι καθήκον των υγειονομικών έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (26/8) στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Ειλικρινώς, έχω μεγάλη απορία, με ποιο επιχείρημα οι άνθρωποι, που κινδυνεύουν να κολλήσουν οι ίδιοι μεταφέροντας έναν ασθενή με κορονοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά την οικογένειά τους; Ειλικρινά, για το καλό το δικό τους, δεν πρέπει να είναι προστατευμένοι;» διερωτήθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Και συμπλήρωσε: «Δεν θα ήθελα ούτε ένας υγειονομικός να βγει σε αναστολή εργασίας. Το μόνο απλό είναι να κάνει ένα τσιμπηματάκι. Η πληροφόρηση που πρέπει να έχουμε πρέπει να είναι από τους επίσημους φορείς, όχι από το ίντερνετ».
Επίσης, ο καθηγητής Πνευμονολογίας αναφέρθηκε στην τηλεοπτική διαμάχη που είχε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, τονίζοντας ξανά πως το εμβόλιο είναι εκείνο που παρέχει έναντι του κορονοϊού.
«Βγήκα με ένα συνάδελφο, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ανοσία που αφήνει η φυσική λοίμωξη είναι πιο ισχυρή από το εμβόλιο. Υπάρχει μεγάλο ποστ του ΠΟΥ που λέει ακριβώς το αντίθετο, ότι είσαι πολύ πιο προστατευμένος αν έχεις κάνει το εμβόλιο. Με παραπληροφόρηση δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία».

Βασιλακόπουλος: «Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο»

Μετά τον Νίκο Τζανάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές, ο κ. Βασιλακόπουλος με τη σειρά του εξομολογήθηκε πως δέχεται απειλές και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. «Εγώ δέχομαι άπειρες απειλές. Παίρνουν τηλέφωνο συνέχεια και βρίζουν την γραμματέα μου. Απειλούν, λένε ότι θα με σπάσουν στο ξύλο, θα με βρουν στα χαντάκια… Η πανδημία έχει τρελάνει τον κόσμο».
Ο καθηγητής τόνισε πως ποτέ η τηλεόραση δεν είχε δώσει τόσο μεγάλο βήμα σε επιστήμονες για να εξηγήσουν το θέμα.

Το… τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς

Αναφερόμενος στις θεωρίες συνωμοσίας σημείωσε: «Έκαναν προχθές μία διαμαρτυρία κάποιοι εργαζόμενοι που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν έξω από το Μαμάτσειο. Υπήρχε πλακάτ που έλεγε δεν θα περάσει ο Μπιλ Γκέιτς το τσιπάκι του. Θέλω να τους πω ότι ο Μπιλ Γκέιτς στα σίγουρα δεν ασχολείται με το Μαμάτσειο. Με πήρε τηλέφωνο, μου το είπε ξεκάθαρα, «δεν ασχολούμαι με το Μαμάτσειο!».
Μετά τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους που ανακοινώθηκαν, το ποσοστό εμβολιασμού αυξήθηκε κατακόρυφα. Ελάχιστοι εργαζόμενοι δεν έχουν εμβολιαστεί, οι οποίοι θα βγουν σε αναστολή εργασίας. Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτιμά πως θα εμβολιαστούν σύντομα και θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα