Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Βήματα για την οικοδόμηση ενός σπιτιού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κοινοποίηση

Βήματα για την οικοδόμηση ενός σπιτιού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Θέλετε να χτίσετε το σπίτι των ονείρων σας; Ή ενδιαφέρεστε να αγοράσετε μια νέα κατασκευή; Όπως και να έχει, ο παρακάτω οδηγός για την οικοδόμηση ενός σπιτιού εμπεριέχει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με αυτό. Συνεχίστε λοιπόν την ανάγνωση για να ανακαλύψετε όλα τα μυστικά της οικοδόμησης μιας κατοικίας:

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν χτίσετε ένα σπίτι

Η διαδικασία κατασκευής σπιτιού μπορεί να είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και προκλητική. Καθώς σκέφτεστε εάν η κατασκευή ενός σπιτιού είναι κατάλληλη για εσάς, ζυγίστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε επιλογής που παρατίθεται παρακάτω. Είναι οικονομικά αποδοτικό για εσάς η κατασκευή; Θέλετε να προσαρμόσετε ολόκληρο το σπίτι σας ή μερικές τμήματά του; Τι μπορείτε να περιμένετε κατά τη διαδικασία κατασκευής σπιτιού;

Κόστος: Είναι φθηνότερο να αγοράσετε ή να χτίσετε ένα σπίτι;

Όταν συγκρίνετε το κόστος μιας νέας κατασκευής με ένα υπάρχον σπίτι, υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να λάβετε υπόψη από την ίδια την τιμή. Ας δούμε μερικές από τις μεταβλητές που εμπλέκονται, ώστε να αποφασίσετε ποια περίπτωση ταιριάζει στη δική σας περίπτωση.

Χρηματοδότηση του έργου

Αν δεν πληρώσετε σε μετρητά, θα χρηματοδοτήσετε τη νέα σας κατασκευή μέσω δανείου κατασκευής. Δεδομένου ότι αυτά τα δάνεια έχουν υψηλότερα επιτόκια από μια τυπική υποθήκη, αυτό μπορεί να αυξήσει το συνολικό κόστος για το σπίτι. Επιπλέον, οι αγοραστές αναμένεται να μειώσουν το 20% – 25% του κόστους κατασκευής. Τα στεγαστικά δάνεια για υπάρχοντα σπίτια έχουν μεγαλύτερη ευελιξία με απαιτήσεις προκαταβολής.

Αρχιτεκτονικό κόστος

Ορισμένες εταιρείες κατασκευής σπιτιών έχουν αρχιτέκτονες ως μέρος της ομάδας τους. Εάν όχι, θυμηθείτε να συμπεριλάβετε τα τέλη του αρχιτέκτονα στα σχέδιά σας, τα οποία συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 5% -15% του συνολικού κόστους του έργου. Φυσικά, αυτό δεν θα ήταν δαπάνη που σχετίζεται με μια υπάρχουσα κατοικία. Αν όμως επιθυμείτε την οικοδόμηση ενός σπιτιού στην περιοχή της Αθήνας για παράδειγμα, ένας αρχιτέκτονας στην Αθήνα είναι εκείνος που θα αναλάβει τη δημιουργία του αρχιτεκτονικού σχεδίου, ενός από των βασικότερων στοιχείων κατα την κατασκευή μιας κατοικίας.

Συντήρηση και εξωραϊσμός

Τα νεόδμητα σπίτια θα χρειαστούν αρχικά λιγότερες επισκευές και θα είναι πιο ενεργειακά αποδοτικά, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος. Από την άλλη πλευρά, τα παλαιότερα σπίτια θα έχουν ήδη ώριμους χλοοτάπητες και δέντρα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα για την διακόσμηση της αυλής και των περιφερειακών σας χώρων.

Ρύθμιση υδραυλικών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων

Μόλις το κυρίως μέρος της κατοικίας οικοδομηθεί, είναι καιρός να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των υδραυλικών, ηλεκτρικών και των συστημάτων εξαερισμού. Αφού εγκατασταθούν, ένας επιθεωρητής θα εγκρίνει τους σωλήνες σας, την ηλεκτρική καλωδίωση και τους αγωγούς θέρμανσης και ψύξης. Ο κατασκευαστής θα προγραμματίσει τυπικά την εγκατάσταση καλωδίωσης μετά την εγκατάσταση των αγωγών υδραυλικών και εξαερισμού επειδή είναι ευκολότερο για τον ηλεκτρολόγο να συνεργάζεται με τους εργολάβους του σπιτιού. Τώρα όσον αφορά το πρόγραμμα παροχής ενέργειας, θα πρέπει να κάνετε μια ενδελεχή έρευνα για την επιλογή της οικονομικότερης και ποιοτικότερης λύσης. Μια επίσκεψη στο Revmaenergy θα βρείτε τις καλύτερες προσφορές ρεύματος από την NRG για να εγκαταστήσετε στο νεόδμητο σπίτι σας.

Τελικός έλεγχος

Γνωστή και ως περιήγηση πριν από τον διακανονισμό, ο κατασκευαστής σας θα σας δείξει τις ανέσεις του νέου σας σπιτιού και θα καλύψει τις ευθύνες σας βάσει εγγύησης. Τώρα έχετε την ευκαιρία να εντοπίσετε οτιδήποτε θα θέλατε να διορθωθεί πριν μεταβείτε οριστικά στην οικία σας. Πάρτε το χρόνο σας και εξετάστε τα πράγματα από κοντά. Για παράδειγμα, ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι έχουν συμπεριλάβει όλες τις δυνατότητες που ζητήσατε και ότι όλες οι ηλεκτρικές πρίζες λειτουργούν. 

Επίσης κάτι αρκετά σημαντικό είναι και η προστασία της οικίας σας αφότου εγκατασταθείτε σε αυτήν, είτε μιλάμε για ένα σύγχρονο σύστημα ασφαλείας, είτε μιλάμε για στατική φύλαξη για τη θωράκιση της κατοικίας σας. Η στατική φύλαξη από την Action Zeus είναι μια ιδανική λύση για κάθε είδος κατοικίας, με εγγυημένα αποτελέσματα και προστασία κάθε στιγμή της ημέρας, ώστε να ζήσετε μια ζωή γεμάτη ασφάλεια στον ιδιωτικό σας χώρο αποτρέποντας τους εξωτερικούς κινδύνους από το να εισέλθουν σε αυτόν.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα