Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στις Βρυξέλλες εκτάκτως ο Μηταράκης για τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Κοινοποίηση

Ν. Μηταράκης: “H Eλλάδα ξεκαθαρίζει ότι δεν θέλει και δε θα γίνει ξανά πύλη εισόδου της ΕΕ για όσους επιλέξουν παράνομα να περάσουν τα Ευρωπαϊκά Σύνορα’’

Στις Βρυξέλλες, μετέβη την Τρίτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.

Αντικείμενο του Συμβουλίου, ήταν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι επιπτώσεις τους στις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η Ευρώπη παρακολουθεί τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και στην ευρύτερη περιοχή και δηλώνει παρούσα. Είναι αυτονόητη η έμφαση που πρέπει να δοθεί στη στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι, επίσης, αυτονόητη η στήριξη που πρέπει να υπάρξει, με συντεταγμένο τρόπο, τόσο για τις όμορες χώρες του Αφγανιστάν, όσο και για τις χώρες διέλευσης.Η Ελλάδα επισημαίνει και στηρίζει την ανάγκη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής στάσης έναντι της κρίσης στο Αφγανιστάν. Παράλληλα, όμως, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλει και δε θα γίνει ξανά πύλη εισόδου της ΕΕ για όσους επιλέξουν παράνομα να περάσουν τα Ευρωπαϊκά Σύνορα.”

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα