Ξάνθη: Ανεμβολίαστοι το 83% των ασθενών με Covid-19

Κορονοϊός: Ανεμβολίαστοι το 83% των ασθενών με Covid-19

Στοιχεία για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ξάνθη αλλά και τα περιστατικά ασθενών με Covid-19 που καταγράφονται στο Νοσοκομείο, έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών της περιοχής. 

Μεταξύ άλλων τονίζεται πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών με Covid-19 που προσέρχονται στο ΓΝΞ δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, ενώ μέσα στον Αύγουστο 6 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν στην Αλεξανδρούπολη, οι 5 εκ των οποίων ήταν επίσης ανεμβολίαστοι. 

“Από την 1η έως 22 Αυγούστου προσήλθαν στο Νοσοκομείο 60 περιστατικά θετικά στον κορονοϊό . Οι 50 (83%) ήταν ανεμβολίαστοι. Έξι ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, οι πέντε ανεμβολίαστοι” αναφέρει η Ένωση των Νοσοκομειακών Γιατρών. 

“Δυστυχώς ο Νομός Ξάνθης υπολείπεται σε ποσοστά εμβολιασμένων από τον πανελλήνιο μέσο όρο και αυτό είναι ένα δυσοίωνο σημάδι για τις εβδομάδες που τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν στις χρόνιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού προστεθούν και οι - έστω λίγοι- ανεμβολίαστοι γιατροί που θα αποχωρήσουν. Κάθε απουσία μετράει. Από μέρους της πολιτείας, δεν διαφαίνεται μέχρι στιγμής ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, πιθανού νέου κύματος της πανδημίας, από το Νοσοκομείο Ξάνθης. Με αυτοσχεδιασμούς και συγκυριακές λύσεις δεν λύνεται το πρόβλημα” τονίζουν οι γιατροί. 

Την Δευτέρα, 23 Αυγούστου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε συνολικά 9 κρούσματα κορονοϊού στην ΠΕ Ξάνθης, ενώ την ίδια στιγμή σε γειτονικές περιοχές καταγράφεται μεγαλύτερη έξαρση. Στην Καβάλα, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 92 κρούσματα ενώ στον Έβρο 45. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال