Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Κινητοποίηση υγειονομικών κατά των υποχρεωτικών εμβολίων

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Κινητοποίηση υγειονομικών κατά των υποχρεωτικών εμβολίων

Σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης εκφράζοντας την έντονη δυσφορία τους στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού προχώρησε το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝΞ. 

Οι υγειονομικοί κρατώντας πανό με σύνθημα “όχι στην υποχρεωτικότητα, όχι στον διχασμό, ναι στα εμβόλια, ναι στην ενίσχυση του ΕΣΥ” έκαναν λόγο για μια εκδικητική πολιτική από πλευράς της Κυβέρνησης που στερεί το δικαίωμα στην εργασία ενώ παράλληλα στοχοποιεί τους υγειονομικούς που αρνούνται – για τους όποιους λόγους – να εμβολιαστούν. 

Είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση από πλευράς των υγειονομικών με την οποία γνωστοποιούσαν πως τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού αλλά αντιδρούν στο μέτρο της υποχρεωτικότητας και στον διχασμό. 

“Το εμβόλιο σαν υγειονομικοί είναι χρέος και καθήκον μας. Εμβολιαζόμαστε γιατί νοσηλεύουμε ασθενείς που είναι ευάλωτες ομάδες. Όμως αυτός ο εμβολιασμός έπρεπε να γίνει με τη βούληση του καθενός, όχι υποχρεωτικά και με απειλές. Το ότι έφτασε η Κυβέρνηση να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σημαίνει ότι έχει αποτύχει πλήρως” σημείωσε εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων μεταξύ άλλων. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα