Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πυροσβέστες από την Ξάνθη στα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας

Κοινοποίηση

Πυροσβέστες από την Ξάνθη στα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας

Πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ξάνθη, αλλά και ευρύτερα την Περιφέρεια ΑΜΘ μεταφέρονται τα τελευταία 24ωρα στην υπόλοιπη Ελλάδα ώστε να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης των πύρινων μετώπων τόσο στην Αττική, όσο και στην Ηλεία. 

Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 50 άτομα πεζοπόρου τμήματος των Π.Υ. της ΑΜΘ και συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. 

«Είμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που θεωρώ ότι είναι η δυσκολότερη των τελευταίων ετών, πρόκειται για κατάσταση συναγερμού, όλο το προσωπικό είναι στην υψηλότερη ετοιμότητα και λόγω των συνθηκών κρίθηκε αναγκαία και η απόφαση για ανάκληση των αδειών», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Κούκουρας. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει ζητηθεί από όλους του Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας να συγκαλέσουν σήμερα τα κατά τόπους συντονιστικά όργανα, προκειμένου να συντονίσουν μαζί με τους  εμπλεκόμενους φορείς και αρχές, όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες πρόληψης. Σημείωσε, τέλος, ότι η προσοχή θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη στον νότιο Έβρο, στο Δάσος της Δαδιάς, στη Θάσο και στην οροσειρά της Ροδόπης, που είναι περιοχές υψηλού κινδύνου, πρόσθεσε ωστόσο ότι «στο σύνολό της η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω των μεγάλων δασικών εκτάσεων που έχει, είναι πολύ δύσκολη περιοχή και κανένα σημείο της δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές».  

Καταλήγοντας κάλεσε τους πολίτες «να δείξουν μεγάλη υπευθυνότητα και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια στην ύπαιθρο, που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά». 

Με πληροφορίες από ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα