Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες και Πανεπιστήμια

Κοινοποίηση

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί έξω από εκκλησίες και Πανεπιστήμια

Σε εμβολιαστικό κέντρο μετατρέπεται από τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στις Αρχανές, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Πρόκειται για την πρώτη εκκλησία που μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο, ενώ μάλιστα όπως έγινε γνωστό οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται στο εσωτερικό του ναού.

Το παράδειγμα της Κρήτης θα ακολουθήσουν και άλλες εκκλησίες, καθώς όπως έγινε γνωστό κινητά συνεργεία θα πραγματοποιούν πιλοτικά εμβολιασμούς έξω από ιερούς ναούς, αρχικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε όλη την επικράτεια.

Πρόκειται για κάτι που είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνεργασίας με την Ιερά Σύνοδο.

Αντίστοιχα “μίνι εμβολιαστικά κέντρα” φαίνεται πως θα λειτουργούν και έξω από τα Πανεπιστήμια της χώρας, ώστε να μπορούν φοιτητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό να εμβολιαστούν ανά πάσα στιγμή.

Απειλές δέχεται ο Ιερέας

Ήδη ωστόσο καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις, καθώς όπως αποκάλυψε ο ιερέας Ανδρέας Καλιοντζάκης, που πήρε την πρωτοβουλία να  μετατρέψει από την προσεχή Δευτέρα τον ιερό ναό της Παναγίας Αρχανών στην Κρήτη σε εμβολιαστικό κέντρο, δέχεται υβριστικά μηνύματα και απειλές.

«Στο χωριό δεν είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι… Αλλά και ένας να είναι, πρέπει τη ζωή του να τη σεβαστούμε και να τη σώσουμε. Από την ενορία όλοι το ασπάστηκαν και το επικρότησαν. Όμως στο Facebook δέχομαι υβριστικά μηνύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Mega. 

«Βλέποντας ότι ο κορωνοϊός είναι μεγάλος εχθρός του ανθρώπου, σκέφτηκα πόσο μπορεί να βοηθήσει η εκκλησία. Το μόνο όπλο που έχει η ανθρωπότητα είναι το εμβόλιο. Προσπάθησαν να βοηθήσω, να πείσω κάποιους ανθρώπους που έχουν κάποιες αμφισβητήσεις ότι το εμβόλιο είναι ένα όπλο που πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε όλοι» σημείωσε ο πατήρ Ανδρέας. 

Για τις θεωρίες συνωμοσίας που ακολουθούν τον εμβολιασμό, ήταν ξεκάθαρος. «Πρέπει να σεβόμαστε την επιστήμη. Είναι καθαρά ιατρικό το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα