Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

114 άτομα έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Στην προτελευταία θέση με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη η Ξάνθη, μετά τις Σέρρες 

«Χαμηλές πτήσεις» καταγράφει η πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ξάνθη, η οποία παραμένει πολύ χαμηλά στη σχετική λίστα με όλες τις περιοχές της χώρας. 

Η κίνηση στα εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής παραμένει – κάτι παραπάνω από – μουδιασμένη, ενώ η «άρνηση» για συμμετοχή στην εμβολιαστική διαδικασία καταγράφεται εντόνως και στα social media αλλά και ευρύτερα στη στάση μη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας που ακολουθούν αρκετοί κάτοικοι της Ξάνθης. 

Χαρακτηριστικό του χαμηλού ποσοστού συμμετοχής στην Ξάνθη το γεγονός πως τη Δευτέρα οι συνολικοί εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή ανέρχονταν σε μόλις 358 τη στιγμή που στο πρόσφατο παρελθόν ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε μέχρι και τους 1.000 εμβολιασμούς / ημέρα. 

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Ξάνθη ανέρχονται κοντά στο 43%, κάτι που κατατάσσει την περιοχή στη δεύτερη χειρότερη θέση σε όλη την Ελλάδα. Χειρότερη είναι η πορεία των εμβολιασμών στις Σέρρες, με την αντίστοιχη κάλυψη να ανέρχεται στο 39%. 

Ξεκίνησε η αναμνηστική δόση 

Την ίδια στιγμή στα εμβολιαστικά κέντρα της Ξάνθης ξεκίνησε η χορήγηση και της 3η αναμνηστικής δόσης, που αφορά – σε πρώτα στάδιο – πολίτες που έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση στο κινητό και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους. 

Στην περιοχή συνολικά 114 άτομα έχουν λάβει την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. 

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας, κατά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Υγείας, ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα