Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Σε μικροβιολογικά και φαρμακεία οι ανεμβολίαστοι για rapid

Κοινοποίηση

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Ξάνθη αλλά μόνο για εμβολιασμένους 

Μεγάλη ήταν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας η προσέλευση πολιτών σε μικροβιολογικά εργαστήρια αλλά και σε φαρμακεία της Ξάνθης για τη διενέργεια rapid test, μιας και πλέον είναι υποχρεωτικό για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν φέρουν πιστοποιητικό νόσησης, αλλά και για όσους καταναλωτές θέλουν να επισκεφθούν κλειστούς χώρους εστίασης. 

Το κόστος επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες, για οποιαδήποτε από την παραπάνω χρήση, ενώ υπενθυμίζεται πως η Ξάνθη διατηρεί μια από τις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά όσο αναφορά το ποσοστό εμβολιαστής κάλυψης. 

Με μεγάλο ποσοστό των κατοίκων της περιοχής να παραμένουν ανεμβολίαστοι ήταν φυσικό επακόλουθο να παρατηρηθούν ουρές στα σημεία όπου μπορεί κάποιος να κάνει rapid test, μιας και πλέον είναι απαραίτητο για την εργασία και τη διασκέδαση των πολιτών. 

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στα μικροβιολογικά αλλά και σε φαρμακεία της πόλης που επίσης διενεργούν rapid test, τόσο από ανεμβολίαστους όσο και από εμβολιασμένους πολίτες που χρειάζονταν επίσης το rapid test. 

Δωρεάν μόνο για εμβολιασμένους 

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα δωρεάν rapid test στην Ξάνθη αλλά αφορούν πρωτίστως – αν όχι κατ’ αποκλειστικότητα – τους εμβολιασμένους πολίτες. 

Τα δωρεάν τεστ πραγματοποιούνται καθημερινά στο isobox έξω από το Κέντρο Υγείας της πόλης (πρώην ΙΚΑ) από τις 10 το πρωί έως και τις 2:30 το μεσημέρι ενώ όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο και τον ΕΟΔΥ, θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ και να εκδίδουν βεβαίωση μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες και θα πραγματοποιούνται έλεγχοι ταυτοπροσωπίας.

Οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές όχι όμως και να εκδίδουν βεβαίωση αποτελέσματος. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα