Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανεργία στο 45% και εργατικά ατυχήματα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Η αύξηση των εργατικών ατυχημάτων αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που καταγράφει η Ξάνθη – όπως και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας – βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι των Εργατικών Κέντρων ενόψει της φετινής ΔΕΘ. 

Όπως αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, το ποσοστά ανεργίας στην Ξάνθη κυμαίνεται – σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων – στο 45%. Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στη Βόρεια Ελλάδα με την Πέλλα και την Καστοριά να βρίσκονται άνω του 50%, την Ξάνθη να ακολουθεί με 45% και περιοχές όπως η Έδεσσα και Σέρρες με 38% και Φλώρινα με 28% να έπονται.

Η μόνη περιοχή μάλιστα που καταγράφει χαμηλά ποσοστά ανεργίας στη Βόρεια Ελλάδα, όπως τονίσθηκε, είναι η Χαλκιδική κάτι ωστόσο που αναμένεται να αλλάξει τον χειμώνα μετά και τη λήξη της τουριστικής περιόδου.  

Για τη Δράμα, επισημάνθηκε το υψηλό ποσοστό εργατικών ατυχημάτων στα λατομεία «ένα στο δίμηνο, ή τρίμηνο» , όπως επίσης και για την Ξάνθη, αλλά και, συγκριτικά με άλλες περιφέρειες, για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

«Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα, παλεύουμε για τα δικαιώματα των εργαζομένων» δήλωσε ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Βαγγέλης Μουτάφης και διευκρίνισε ότι, φέτος, με απόφαση της ΓΣΕΕ δε θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη ΔΕΘ, για λόγους προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον κορονοιό. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα