Αποχώρησε από το τιμόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο Φίλιππος Τσαλίδης


Την παραίτησή του από το τιμόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέβαλλε ο Φίλιππος Τσαλίδης, αποχωρώντας με αιχμές συμπληρώνοντας περισσότερα από πέντε χρόνια ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. 

Υπενθυμίζεται η θητεία του Φίλιππου Τσαλίδη έληγε κανονικά στα τέλη του 2021, καθώς είχε ανανεωθεί η σύμβασή του ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Ο ίδιος ωστόσο γνωστοποίησε την παραίτησή του ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στα σιδηροδρομικά έργα της χώρας.

Ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσαλίδη προς τους εργαζομένους έχει ως εξής:

Αγαπητοί συνεργάτες,

«Σήμερα κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε όταν ανέλαβα την εταιρεία το 2016 και ολοκληρώνεται με την τέταρτη επέτειο της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Στα 5,5 χρόνια που διανύσαμε μαζί, τρέξαμε πολλά

τρενοχιλιόμετρα, κάποια με υποχρεωτικές βραδυπορίες, αλλά πάντα με αφοσίωση στον κοινό μας στόχο: να γίνει ο Σιδηρόδρομος το κατ' εξοχήν μέσο για τις μετακινήσεις των πολιτών, για τις μεταφορές εμπορευμάτων, να αποκτήσει επιτέλους ευρωπαϊκό πρόσωπο και προοπτική.  

Στην πορεία αυτή συναντήσαμε προκλήσεις και αντιξοότητες, καταφέραμε όμως πολλά. Αρκεί να κοιτάξει κανείς γύρω του: που είμασταν το 2016 και που είμαστε σήμερα. Η ΕΕΣΣΤΥ από προμηθευτής έγινε ανεκτίμητο κομμάτι της εταιρείας και εντός των επόμενων ημερών θα υπογραφεί η νέα σύμβαση ΥΔΥ διάρκειας 10+5 ετών.

Δυστυχώς η δυναμική του 2019, μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης, ανεκόπη από την έλευση της πανδημίας. 

Ελπίζω ότι η Ελληνική Πολιτεία θα αντιληφθεί επιτέλους τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο σιδηρόδρομος στην ανάπτυξη της οικονομίας και θα προχωρήσει άμεσα στα απαιτούμενα έργα τα οποία θα βελτιώσουν την ασφάλεια και την αξιοπιστία του Ελληνικού Σιδηροδρόμου και θα αυξήσουν την χωρητικότητα του εθνικού δικτύου. Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι η τελευταία ευκαιρία για τη χώρα μας

Στην μελλοντική αυτή περίοδο δεν θα είμαι μαζί σας. Θα σας παρακολουθώ όμως, με το ίδιο ενδιαφέρον και αγάπη που μου ενέπνευσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι άνθρωποί της. Είμαι περήφανος για όλους εσάς. Είμαι περήφανος για όλα όσα καταφέραμε όλοι μαζί.

Σας ευχαριστώ όλους

Prof. Filippos Tsalidis

CEO of TRAINOSE S.A

Member of the FS Group»

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال