Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σταϊκούρας από Ξάνθη: “Το εισόδημα των Ξανθιωτών έχει βελτιωθεί”

Κοινοποίηση

Συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς είχε στην Ξάνθη ο Χρήστος Σταϊκούρας


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θράκη, πραγματοποιώντας σειρά επαφών ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της τοπικής οικονομίας. 

Ο Υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, Εμμανουήλ Τσελέπη στο Δημαρχείο, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς αλλά και επίσκεψη στο ΔΠΘ. Μάλιστα, μέσα από το Δημαρχείο ο ίδιος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πορεία της οικονομίας της Ξάνθης, ενώ τόνισε πως η περιοχή στηρίχθηκε την περίοδο της πανδημίας με 100 εκατ. ευρώ από το κράτος. 

“Η Κυβέρνηση προσπάθησε και προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα του πολίτη, να βελτιώσει το εισόδημα του κάθε πολίτη της μεσαίας τάξης και εδώ στην Ξάνθη, και νομίζω ότι αυτό το έχουμε καταφέρει, μέσα από ένα πλέγμα πολιτικών με προτεραιότητα τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών” δήλωσε ο Υπουργός, για να προσθέσει πως “το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη στην Ξάνθη έχει βελτιωθεί, μέσα από ορθολογικές πολιτικές που εφαρμόσαμε”. 

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση της ΝΔ όσο βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας, με πλέον σοβαρή αυτή της πανδημίας ενώ τόνισε πως “στην Π.Ε. Ξάνθης η Κυβέρνηση έχει διαθέσει 100 εκατ. ευρώ μόνο για την επιστρεπτέα προκαταβολή και για αποζημιώσεις ειδικού σκοπού. Δεν υπολογίζω και μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα Γέφυρα και τη μείωση των ενοικίων. Μέσα στην πανδημία του κορονοϊού η περιοχή πήρε 100 εκατ. ευρώ. Εκτιμώ συνεπώς – και από αυτά που άκουσα σήμερα στην Παλιά Πόλη – ότι η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται”. 

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο 12% των επιχειρήσεων της Θράκης, λέγοντας πως “για παράδειγμα το πρόβλημα του 12% που αφορά συγκεκριμένες περιοχές της Θράκης δεν το κρύψαμε κάτω από το χαλί όπως έκανε η προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά νομοθετήσαμε και είχαμε τέτοια βούληση για να λύσουμε το θέμα που νομοθετήσαμε ξανά”. Ο Υπουργός τόνισε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει γίνει ο περιβόητος συμψηφισμός οφειλών που αναμένουν οι επιχειρήσεις που είναι δικαιούχες του 12% ενώ για τη λειτουργία της διακομματικής επιτροπής της Θράκης, τόνισε πως αναμένει το σχετικό πόρισμα της και πως βούληση της Κυβέρνησης είναι να βοηθήσει περαιτέρω την περιοχή της ΑΜΘ.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα