Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Διαδικτυακό «κυνήγι» ψευδών ειδήσεων για την πανδημία από τις Αρχές

Κοινοποίηση

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης μπαίνουν οι ιστοσελίδες και οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με περιεχόμενο αντιεμβολιστικό και αμφισβήτησης της πανδημίας. Ήδη διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι πρώτοι φάκελοι από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, ανατέθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε εισαγγελικό λειτουργό, στο πλαίσιο της ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί  για τέτοιου είδους θέματα. Αντικείμενο της έρευνας είναι μία σειρά από  αξιόποινες πράξεις όπως απάτη και απόπειρα απάτης,  διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Με σκοπό την ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσης, ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που θα διενεργήσει την έρευνα υπό την εποπτεία του εισαγγελέα ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν. Σε περίπτωση μάλιστα που διαπιστώνονται κατά την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης ενδείξεις τέλεσης των εν λόγω αδικημάτων, ενδέχεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

ertnews.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα