Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης για τα «εξώδικα και τις απειλές»

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση με θέμα τα «προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων με εξώδικα και απειλές» εξέδωσε ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, στην οποία αναφέρει τα κάτωθι: 

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους  παρατηρείται το φαινόμενο Διευθυντές/ες των σχολικών μας  μονάδων  να  γίνονται αποδέκτες διαφόρων τύπων εξώδικων συγκεκριμένης επιτροπής, διά ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, όπου επικαλούνται συμβάσεις οφειλής και μνημόνια με απαίτηση καταβολής παράλογων υπέρογκων χρηματικών ποσών  και ποινές, καθώς και περιπτώσεις γονέων οι οποίοι ζητούν την είσοδο των μαθητών στα σχολεία χωρίς τα προβλεπόμενα στις Υ.Α και τα Πρωτόκολλα Υγείας,  που εφαρμόζονται λόγω πανδημίας.

Τα φαινόμενα αυτά τείνουν να γενικευτούν με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται εντελώς απροστάτευτοι σε μια δύσκολη περίοδο που προσπαθούν να προσφέρουν έργο μέσα σε δυσμενείς και πρωτόγνωρες συνθήκες, να κινδυνεύουν με μηνύσεις και προσαγωγές  στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα,  αλλά και με κίνδυνο ακόμα και της ίδιας της σωματικής τους ακεραιότητας.  

Ζητούμε από τη ΔΟΕ να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να εξεταστεί αυτό με τη νομική μας σύμβουλο για περαιτέρω ενέργειες από μέρους των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, αν αυτό χρειαστεί.

Το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της υγείας και ζωής των εκπαιδευτικών από τέτοια περιστατικά με πλήρη κάλυψη, με συγκεκριμένες ενέργειες και σαφείς οδηγίες προς τα στελέχη της εκπαίδευσης για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ζητημάτων.

Την  άμεση εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα 4619/2019,  Διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας,   Άρθρο 1, 2. 

1. Όποιος εισέρχεται παράνομα σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας ή υπηρεσίας τοπικής αυτοδιοίκησης ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας, ή παραμένει στους χώρους αυτούς και προκαλεί έτσι διακοπή ή σοβαρή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με τις ίδιες ποινές τιμωρείται και όποιος, χωρίς να διαταράξει την κοινή ειρήνη, εμποδίζει αυθαίρετα ή διαταράσσει σοβαρά τις συνεδριάσεις συλλογικού οργάνου, συγκροτούμενου σύμφωνα με το νόμο για τη διεξαγωγή δημόσιων υποθέσεων.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα