Δωρεά 100.000 εμβολίων από την Ελλάδα στην Τυνησία


Στη δωρεά 100.000 εμβολίων προς την Τυνησία προχώρησε η Ελλάδα, με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να επισκέπτεται για αυτό τον σκόπο την Τύνιδα, όπου μεταξύ άλλων έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Τυνησίας Kais Saied, με τον οποίο συζήτησαν την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.

Αμέσως μετά τη δωρεά των εμβολίων, ο Νίκος Δένδιας προχώρησε στην κάτωθι δήλωση: 

Εξοχότατοι, είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα στην Τύνιδα, ακόμη περισσότερο γιατί μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια, τα οποία ελπίζω ότι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα σας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του Covid 19.

Για την Ελλάδα, για την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση είναι σαφής: είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από τον COVID, είτε κανείς δεν είναι ασφαλής από τον COVID. Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την ανθρωπότητα, όχι μεμονωμένα έθνη. Η πανδημία του COVID δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια.

Η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που επιθυμεί να βοηθήσει την Τυνησία. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Μόλις πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μεταφέραμε τόνους ιατρικού εξοπλισμού. Τώρα φέρνουμε εμβόλια. Αλλά, σας διαβεβαιώνω ότι η χώρα μου, η κυβέρνησή μου, οι συμπατριώτες μου είναι εδώ για να βοηθήσουν την Τυνησία όσο μπορούν.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال