Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δράμα: Εισαγγελική παρέμβαση για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης

Κοινοποίηση

Με εντολή εισαγγελέα ξεκινά σήμερα (10-9-2021) το μεσημέρι στη Δράμα, προανακριτική εξέταση των μελών του Ιατρικού Συλλόγου. Γίνεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής προσπάθειας εξιχνίασης του κυκλώματος των πλαστών πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Ιατρικός Σύλλογος είχε τα πρώτα μηνύματα για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης, από τα μέσα Ιουλίου. Γίνεται λόγος για κύκλωμα με τις καταγγελίες να αφορούν όχι μόνο υγειονομικούς, αλλά  εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Φαίνεται πως στη Δράμα αρκετοί έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για ν’ αποφύγουν τον εμβολιασμό τους. «Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Ενας ζητούσε από μικροβιολόγο να του βγάλει ψεύτικο rapid test. «Ζητήσανε και είπανε θέλουμε να μας δώσετε ένα rapid test, θετικό.. απαντάνε, κύριε πρέπει να έρθετε εδώ να το δούμε κτλ, μα τι είναι αυτά που λέτε, αφού σε συνεννόηση με κάποιους κλινικούς γιατρούς – εργαστήρια, το κάνουν προς 10 ευρώ, εγώ σας πήρα τηλέφωνο να ξέρω αν είναι τα 5 ευρώ» είπε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης.

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα