ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε μείγμα μπαχαρικών


Σε νέα ανάκληση προϊόντος προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πιο συγκεκριμένα, ανακλήθηκε ένα μίγμα μπαχαρικών, καθώς περιέχει γλουτένη, κάτι που δεν καταγράφεται στον κατάλογο με τα συστατικά του.

Κατά τη διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου του ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, το προιόν με την επωνυμία MACAO MIX ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ. Πρόκειται για ένα προιόν που εντάσσεται στην κατηγορία «ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ», με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 12/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 2005 προέλευσης Ε.Ε. σε διαφανή περιέκτη των 80 γραμμαρίων που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝ. & ΣΙΑ Ο.Ε.- «MACAO» με έδρα τον Νέο Μυλότοπο Π.Ε. Πέλλας.

Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ωστόσο ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση ου συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος. Παράλληλα, οι καταναλωτές που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, παρακαλούνται να μην το καταναλώσουν.Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال