Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εισαγγελέας για την άρνηση διασωλήνωσης

Κοινοποίηση

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσε η υπόθεση θανάτου 54χρονης, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και έχασε τη ζωή της από επιπλοκές του κορωνοϊού –ενώ στη διάρκεια της νοσηλείας της αρνήθηκε τη διασωλήνωση–, με τους γιατρούς να ζητούν εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να τη διασωληνώσουν. Η έρευνα που διενεργεί η Εισαγγελία Αθηνών αφορά βαρύτατα αδικήματα που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου της 54χρονης, η οποία ήταν αρνητική στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών που της προσφέρθηκαν από τους γιατρούς, οι οποίοι έδωσαν μάχη για να σώσουν τη ζωή της.

Η εισαγγελική έρευνα –που διατάχθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ανατέθηκε και διενεργείται από τον εισαγγελέα Γιώργο Νούλη– έχει ως αντικείμενο όχι, όπως είναι φυσικό, τους γιατρούς που προσπάθησαν να σώσουν την ασθενή, αλλά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες ότι την προέτρεπαν μέχρι τέλους να αρνηθεί τις όποιες ιατρικές υπηρεσίες και την ενθάρρυναν στην άρνησή της, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον θάνατο.

Ελέγχουν τον δικηγόρο

Ανάμεσα στους ελεγχομένους είναι και δικηγόρος ο οποίος και μέσω Διαδικτύου, σύμφωνα με πληροφορίες, παρέχει υποστήριξη σε αντιεμβολιαστές και τους παροτρύνει στην άρνηση ακόμα και ιατρικών υπηρεσιών. Αλλωστε στις εισαγγελικές αρχές έχουν φθάσει πληροφορίες για αντιεμβολιαστές που έχουν υποβάλει μηνύσεις κατά γιατρών επειδή παρείχαν ιατρική βοήθεια σε νοσούντες από COVID-19 χωρίς τη συναίνεσή τους.

Την ίδια στιγμή, σταθερά αυξημένος παραμένει ο αριθμός νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, χθες ανακοινώθηκαν 2.729 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 596.383. 

Χθες ανακοινώθηκαν, επίσης, 35 θάνατοι ασθενών, με τον συνολικό αριθμό να είναι 13.813. Το 95,3% των θυμάτων της νόσου είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών. 

Σταδιακά αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Χθες διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 364 ασθενείς με διάμεση ηλικία τα 64 έτη. Οι 328, ποσοστό 90,11%, είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 36, δηλαδή το 9,89%, είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία όλης της χώρας ήταν 246. Ο μέσος όρος εισαγωγών επταημέρου είναι 251 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη και η διάμεση ηλικία των θανόντων τα 78 έτη. 

Αντιδράσεις συνδικαλιστών

Εν τω μεταξύ, και ενώ προχώρησαν οι επιδόσεις των εντολών αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και κυρίως του μέτρου της αναστολής εργασίας δηλώνουν σωματεία εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Συνοριακών Φρουρών ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δηλώνουμε ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους πως είμαστε κάθετα αντίθετοι με κάθε είδους μέτρο αναστολής εργασίας, από όπου και αν προέρχεται». Καλούν ταυτόχρονα να γίνει σεβαστή «η θέση όσων επιφυλάσσονται είτε λόγω φόβου είτε λόγω άλλων διλημμάτων να εμβολιαστούν».

Νωρίτερα, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού είχαν ταχθεί οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι όσων υπηρετούν στο Λιμενικό. «Η επιβολή έμμεσων ή άμεσων μέτρων εις βάρος όσων παραμένουν ανεμβολίαστοι και κυρίως η επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν αποτελεί ενδεδειγμένη μέθοδο», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της ομοσπονδίας. Χθες, την αντίδρασή της εξέφρασε και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων εξαιτίας του μέτρου της αναστολής καθηκόντων που εφαρμόστηκε σε 13 ανεμβολίαστους υπαλλήλους του νοσοκομείου φυλακών Κορυδαλλού. 

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα