Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Πλαστά “εισαγόμενα” πιστοποιητικά εμβολιασμού από Βουλγαρία

Κοινοποίηση

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού λίγες μέρες μετά το σκάνδαλο με το Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας. Μία υπόθεση που απ’ ό,τι φαίνεται, ήταν αρκετή για να ανοίξει ο «ασκός του Αιόλου» με ανάλογα περιστατικά να έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχεδόν καθημερινά με τις Αρχές να είναι στο… πόδι, με δεδομένο ότι καθημερινά γίνονται διάφορες καταγγελίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οι έρευνες των Αρχών επεκτείνονται και σε εισαγόμενα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Όπως αναφέρεται υπάρχουν καταγγελίες στη βόρεια Ελλάδα για τη γνησιότητα πιστοποιητικών εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία.

Επίσης, ελέγχονται και κάποια μεμονωμένα περιστατικά, όπως μίας παιδιάτρου που διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης, αν και οι συνάδελφοι της δεν θυμούνται να είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό.

Ταυτόχρονα. το «σαφάρι» ελέγχων συνεχίζεται, με περιπτώσεις «περίεργων» περιστατικών σε εμβολιαστικά κέντρα να μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών. Για παράδειγμα περιπτώσεις σε κέντρα εμβολιασμών, όπου ενώ γίνονταν 30 εμβολιασμοί ανά ημέρα ξαφνικά εμφανίζονταν 100 σε μία ημέρα, κάτι που οι αρμόδιοι κρίνουν πως πρέπει να ερευνηθεί.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα