Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2024

Εκπρόσωπος Ταλιμπάν: «Επιδιώκουμε ειλικρινή συνεργασία με την Τουρκία»

Κοινοποίηση

«Βλέπουμε την Τουρκία ως μία αδελφή μουσουλμανική χώρα» δήλωσε στην τουρκική ενημερωτική πύλη Haberler.com, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Σουχεϊλ Σαχίν, επισημαίνοντας πως από την Άγκυρα εξαρτάται η προσέγγιση της με το νέο καθεστώς στο Αφγανιστάν.

«Κερδίσαμε την ελευθερία μας. Εμείς είμαστε μία δύναμη ελευθερίας. Σε αυτό το σημείο βλέπουμε την Τουρκία ως μία αδελφή μουσουλμανική χώρα. Όσοι πιστεύουν στο κοράνι είναι αδέλφια. Αυτή είναι εν συντομία η προσέγγιση μας. Το τι θα αποφασίσουν σε αυτό αποτελεί δική τους απόφαση. Όταν η χώρα μας ήταν υπό την κατοχή των ΗΠΑ και των συμμαχικών Δυνάμεων οι Τούρκοι μηχανικοί εργαζόταν εδώ. Για αυτό το λόγο προσεγγίσαμε καλόβουλα τους Τούρκους μηχανικούς και τους Τούρκους γενικότερα. Αυτό ήταν μία ένδειξη καλής βούλησης. Διότι στο μέλλον επιθυμούμε μία εποικοδομητική και θετική σχέση. Στο μέλλον επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε και να αυξήσουμε τις σχέσεις μας» δήλωσε ο Σαχίν, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στην πλευρά της Τουρκίας για τη συνεργασία της με τους Ταλιμπάν και τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα.

«Όπως μας προσεγγίσει η Τουρκία έτσι θα την προσεγγίσουμε και εμείς. Αν μας φερθούν ως μουσουλμάνοι αδερφοί και εμείς θα τους φερθούμε ως μουσουλμάνοι αδελφοί. Αυτό κρατήστε το. Αν μας στηρίξουν και καταβάλουν προσπάθεια για το εκ νέου χτίσιμο της χώρας μας και αν σε αυτή την κρίσιμη διαδικασία μας απλώσουν το χέρι, φυσικά και θα τους καλοδεχτούμε» δήλωσε.

Ο Σαχίν αναφερόμενος στις συνομιλίες της κυβέρνησης των Tαλιμπάν με το Κατάρ και την Τουρκία σχετικά με το αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι δήλωσε: «Yπάρχει πρόοδος. Γνωρίζετε πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ εδώ, τα κατέστρεψαν όλα. Έβλαψαν τα οχήματα, τα υπόστεγα ακόμη και την έκταση. Ακόμη δεν επανήλθε στην προτεραία κατάσταση του αλλά μπορούν να γίνουν πτήσεις από εδώ. Πιστεύουμε πως εντός λίγων ημερών το αεροδρόμιο θα επανέλθει στην προτεραία κατάσταση του».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα