Ένας δρόμος στο Διδυμότειχο, αφιερωμένος στην Ελένη Τοπαλούδη


Το όνομα της φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε με απάνθρωπο τρόπο, θα πάρει δρόμος στη γενέτειρα πόλη της.

Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας για το βιασμό και τη δολοφονία της οποίας καταδικάστηκαν δύο νεαροί από τη Ρόδο, θα πάρει δρόμος του Διδυμότειχου, ο οποίος είναι και ο τόπος καταγωγής της.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr απόφαση πάρθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Διδυμοτείχου μετά από ομόφωνη έγκριση και έτσι η κεντρική οδός Βασιλέως Γεωργίου μετονομάζεται σε Ελένη Τοπαλούδη, ως ελάχιστος φόρος τιμής στην άτυχη νεαρή φοιτήτρια.

Συγκεκριμένα σε οδό «Ελένης Τοπαλούδη» θα μετονομαστεί η οδός «Βασιλέως Γεωργίου» στο Διδυμότειχο. Πρόκειται για έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης και το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη μετονομασία του με το σκεπτικό να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στο πρόσωπο της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, η οποία αποτελεί πλέον σύμβολο του αγώνα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου αποφάσισε να μετονομαστεί σε «16ης Μεραρχίας» η οδός «Νίκης», επί της οποίας βρίσκονται οι κεντρικές εγκαταστάσεις της Μεραρχίας, αναγνωρίζοντας με τον τρόπο αυτό την «ιστορική σημασία, αξία και προσφορά της στην ευαίσθητη περιοχή του βορείου Έβρου», όπως αναφέρεται στην απόφαση.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال