Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη

Κοινοποίηση

Το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο Έλληνα δημιουργό, Μίκη Θεοδωράκη, είπε το μεσημέρι της Πέμπτης η Ελλάδα, με την κρητική γη να δέχεται τη σορό του και πλήθος κόσμου να συγκεντρώνεται γύρω από το νεκροταφείο στον Γαλατά Χανίων.

Μικροί και μεγάλοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη, τραγουδώντας τραγούδια του δημιουργού ενώ οι καμπάνες χτυπούσαν πένθιμα. 

Η κηδεία του μεταδόθηκε live απ’ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας αλλά και διεθνή ΜΜΕ, με όλο τον πλανήτη να υποκλίνεται στο ταλέντο και το μεγαλείο του μεγάλου Μίκη. 

Πάνω στο φέρετρο του Μίκη Θεοδωράκη υπήρχε το βραβείο Λένιν.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο δήμαρχος Χανίων ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή του μουσικού αποχαιρετισμού του Μίκη από την κόρη του Μαργαρίτα. 

Μητσοτάκης: Αποχαιρετούμε τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ου αιώνα

Αμέσως μετά την κηδεία ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε τα εξής: 

Η Κρήτη υποδέχεται σήμερα στο τελευταίο του ταξίδι τον μεγάλο οικουμενικό Έλληνα της Ρωμιοσύνης. Ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή γεμάτη πάθος και ένταση. Μετέτρεψε την μουσική από ατομική εμπειρία σε πρόταγμα για συλλογική δράση. Υπηρέτησε με συνέπεια και πάθος τις αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, αλλά προπάντων της ενότητας των Ελλήνων.

Αποχαιρετούμε σήμερα όπως του αξίζει, τον τελευταίο μεγάλο Έλληνα του 20ού αιώνα.

Τα τραγούδια του θα τα σιγοψιθυρίζουμε και θα τα τραγουδάμε εμείς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, σε ανάμνηση αυτού του μεγάλου, του σπουδαίου, του μοναδικού Έλληνα της Ρωμιοσύνης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα