Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» για Ξάνθη – Αύξηση κατά 94% στα κρούσματα

Κοινοποίηση


Πολύ κοντά στην επιβολή ενός μίνι lockdown βρίσκεται η περιοχή 

Στην επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων υπό τη μορφή ενός μίνι lockdown σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες και η Ξάνθη, φαίνεται πως προσανατολίζεται η επιτροπή ειδικών και η Κυβέρνηση μετά και την ανοδική πορεία που καταγράφουν το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα κορονοϊού. 

Σύμφωνα με τις ημερήσιες επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, οι ρυθμοί διασποράς του κορονοϊού στην Ξάνθη αυξάνονται εμφατικά, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η ΠΕ Ξάνθης βρίσκεται στις 5 πόλεις με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για την Τρίτη 21/09. 

Οι 5 περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση – Ανακοίνωση 21/09 ΕΟΔΥ 

  1. Θεσσαλονίκη: 449 νέα κρούσματα
  2. Ξάνθη: 89 νέα κρούσματα
  3. Πιερία: 79 νέα κρούσματα
  4. Κοζάνη: 66 νέα κρούσματα
  5. Καβάλα: 65 νέα κρούσματα

Μάλιστα ο προβληματισμός και η έντονη ανησυχία για την πορεία του κορονοϊού στην Ξάνθη δεν περιορίζεται στην επιδημιολογική έκθεση της Τρίτης, μιας και σε βάθος 7ημέρου για το διάστημα 12-18/9, η Ξάνθη είναι «πρωταθλήτρια» στο ρυθμό πολλαπλασιασμού των κρουσμάτων με ποσοστό 94%, ενώ ακολουθεί ο Έβρος με 75% και το Κιλκίς με 57%.

Πιο αναλυτικά, οι 6 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με μεγάλη διασπορά κορονοϊού, είναι οι εξής:

  1. Ξάνθη: 94%
  2. Έβρος: 75%
  3. Κιλκίς: 57%
  4. Κοζάνη: 41%
  5. Δράμα: 41%
  6. Πιερία: 30%

Από τα παραπάνω φαίνεται πως η Ξάνθη οδεύει ολοταχώς στο να αλλάξει επίπεδο και να μπει στο “κόκκινο”, όπως ακριβώς συνέβη και στην Καβάλα πρόσφατα. 

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξετάζει να εισηγηθεί μέτρα, σε περίπτωση που η κατάσταση βγει εκτός ελέγχου, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας αλλά και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα