Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Καμπανάκι για την Ξάνθη η «έκρηξη» σε κρούσματα και ιικό φορτίο

Κοινοποίηση

Καμπανάκι για την Ξάνθη η «έκρηξη» σε κρούσματα και ιικό φορτίο

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ξάνθη, με τα κρούσματα να χτυπούν «κόκκινο» και την αγωνία για την επιβολή νέων μέτρων να παραμένει έκδηλη. 

Η περιοχή βρίσκεται άλλωστε ήδη σε μίνι lockdown, ωστόσο τα μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν φαίνεται να είναι αποδοτικά στο να αναχαιτίσουν το κύμα εξάπλωσης των κρουσμάτων, μιας και περιορίζονται στη νυχτερινή απαγόρευση αλλά και στην απαγόρευση μουσικής όλο το 24ωρο στα καταστήματα εστίασης. Πρόκειται για μέτρα, η αποτελεσματικότητα των οποίων έχει τεθεί ουκ ολίγες φορές εν αμφιβόλω και στο παρελθόν. 

Την ίδια στιγμή το ιικό φορτίο της Ξάνθης κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ, καθώς αυξήθηκε κατά 166% μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 122 νέες μολύνσεις Covid-19 στην περιοχή. 

«Την τελευταία εβδομάδα, 20-26/09/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη παρουσίασε σημαντική αύξηση (+166%) σε σχέση με την εβδομάδα 1319/09/21» σημειώνει ο ΕΟΔΥ στην αναφορά του. 

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Ξάνθη καταγράφει αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και σε πανελλαδικό επίπεδο, με 109,69 κρούσματα / 100.000 πληθυσμό (τα περισσότερα σε όλη τη χώρα). 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως την ίδια στιγμή η περιοχή συνεχίζει να παραμένει ουραγός στους εμβολιασμούς, με την εμβολιαστική κάλυψη στην Ξάνθη να βρίσκεται κάτω από το πανελλαδικό μέσο όρο και την περιοχή να συμπεριλαμβάνεται στις 11 με τα χαμηλότερα ποσοστά. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα